Hlavní navigace

Názor k článku Threadripper a Ryzen 3 oficiálně. Highend vyjde začátkem srpna, Ryzen 3 za 13 dní od Jan Olšan - "A je jedno, že jeho 18jádro bude stát...

  • 14. 7. 2017 18:14

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    "A je jedno, že jeho 18jádro bude stát dvojnásobek, protože u finálních serverů bude o 10 % rychlejší a ten server to prodraží taky o sotva 10 %."

    U někoho to tak určitě je, ale aby to platilo beze zbytku? Proč by potom Intel vůbec vyráběl ty ostatní modely kromě "top binu" a radši je nevyhazoval, aby lidi kupovali to 18jádro (dnes tedy zatím jen 10jádro), když jim na ceně nakonec nezáleží?
    Určitě to není tak, že všichni kupujou "top bin". Asi by se to dalo vysledovat, pokud byste se kouknul do obchodů, co prodávají repasy na grafické stanice a udělal přehled, které CPU je tam nejčastěji.

    https://www.mindfactory.de/Hardware/Prozessoren+(CPU)/INTEL+Desktop/Sockel+2011-3.html --- tady tenhle obchod ukazuje prodané kusy, takže se na něm dá vidět distribuce jednotlivých cenových segmentů na platformě X99, v retailu tedy. Cena evidentně hraje roli, protože ty 1000+ USD kusy jsou mnohem méně prodávané. Je to tedy jenom jeden obchod (i když velkej), ale je to aspoň jeden záchytnej bod...