Hlavní navigace

Tichý film a popisky, které vznikly mluvením. Nový experiment pro Chrome

20. 3. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zhruba před měsícem spatřil světlo světa prohlížeč Chrome 25. Stěžejní novinkou bylo vylepšení pod kapotou, díky němuž se prohlížeč naučil rozumět lidské řeči, a to ve více než třiceti jazycích. Ne, že by pracoval na váš povel, rozpoznání hlasu lze nicméně využít při diktování e­‑mailů atp. Diktování textů nabízí široké možnosti využití, což nám Google dokazuje další z řady experimentálních webových stránek. Poslední pokus ale patří k nejzajímavějším vůbec, byť to s reálným využitím nevidíme moc dobře.

Tip: Stahujte Google Chrome 25. Tentokrát s rozpoznáváním hlasu a reklamou

Za pomoci nových technologií – konkrétně Web Speech API – nám Google dává vzpomenout na tiché filmy. Ačkoli většina z nás zřejmě nikdy na takový film do biografu jít ani nemohla, jistě víte, že místo hlasu herců byly do pohyblivých obrázků přidávány textové komentáře a dialogy. Tyto vložky můžete v experimentu The Peanut Gallery vkládat také vy, avšak za pomoci vlastních hlasivek. Texty tudíž nemusíte vypisovat ručně, stačí, kdy budete hovořit dost nahlas.

 

Jak to může vypadat, se podívejte na videoukázce níže. Firma tím především šťouchá do vývojářů, aby našli další kreativní využití pro nové technologie.

Zdroj: Google Chrome Blog