Hlavní navigace

Tim Cook navštívil Valve. Chystá se nějaká novinka ve Steamu?

16. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jedna z oblastí, kde Apple za světem Microsoftu viditelně zaostává, je podpora hraní. Zatímco Windows jsou plnohodnotnou platformou s potřebnými hardwarovými i softwarovými rozhraními a respektují je jak tvůrci, tak i hráči, počítače Applu jsou v tomto ohledu horší.

Macy (až na modely Pro) nemají dostatek grafického výkonu pro nejnovější pecky, s Applem nespolupracují hlavní producenti, takže celkový počet titulů je minimální. Už v roce 2010 po letech vyjednávání a provokace vydala společnost Valve svou herně-distribuční platformu Steam i pro Mac OS X. To byl první důležitý krok. Apple už s hrami počítá i ve svém obchodě Mac App Store. Stále je však hraní na Macích pouze minoritní činnost.

Valve Steam Apple

 

V mobilní oblasti se přitom Applu daří a díky iPodu Touch, iPhonu a iPadu je už dnes možná důležitější platformou než kapesní konzole Sony či Nintenda.

Jenže na desktopu Apple neohrožuje Windows a pochopitelně ani stolní konzole Xbox 360, PS3 či Wii. Minulý týden byl ale výkonný ředitel Applu Tim Cook spatřen v centrále Valve, kde měl údajně jednat s tamějším šéfem Gabem Newellem. Veřejnost zatím neví, co konkrétního řešili, ale co jiného by to mohlo být kromě hraní? Sám Newell už v minulosti tvrdil, že zásadním nedostatkem Applu ve spotřebitelské oblasti je mizerná podpora hraní.

 

CS24

Šel si snad Cook pro radu, jak na to? Nebo už mají konkrétní plán a letošní modely Maců nabídnou i lepší grafický výkon? Stále se mluví o novém televizoru iTV. Je možné, že iTV bude i herní platformou? Či jen Cook poděkoval za Steam, ale teď už se budou hry prodávat pouze přes Mac App Store? Inu otázek máme více než odpovědí.

Zdroj: Apple Insider