Hlavní navigace

Tip: Chtějí po vás telefonní číslo kvůli registraci? Která SIM je pro to nejlepší?

21. 7. 2017

Sdílet

Zdroj: PublicDomainPictures / Pixabay

Pro registraci do všemožných webových služeb je vhodné mít sekundární e-mail, takže vás v tom hlavním nebudou otravovat případné newslettery nebo spam, pokud službu někdo hackne a vaše adresa se dostane do veřejných katalogů. Tutéž ochranu je dobré zavést i pro telefonní číslo. U něj se obtěžujících hovorů nebo SMS těžko zbavíte, protože čísla mají jasně definovaný tvar. Přesto však nemusí vaše soukromé číslo znát každý. Při registracích můžete použít sekundární SIM kartu. Pravděpodobně nejvýhodnějším řešením je dnes karta od Kaktusu. Tento virtuál v síti T-Mobilu (který jej i provozuje) vám SIM kartu s kreditem 10 Kč pošle zdarma, stačí si o ni zažádat na této stránce. Proč je karta výhodná?

MMF24

  • Je to předplacenka, takže nejste ničím vázaní.
  • Platnost kreditu je 12 měsíců, u většiny předplacenek je to jen 6 měsíců.
  • Pro prodloužení o dalších 12 měsíců stačí dobít kredit jen 50 Kč, jinde to je obvykle 200 Kč a více.
  • Kaktus posílá univerzální kartu, ze které uděláte nanoSIM, microSIM i miniSIM.

Roční náklady jsou tak pouze 50 Kč. Peníze navíc nepropadnou, nabitý kredit můžete použít pro M-platby (Google Play, Windows Store, obchody s podporou PayPalu), poslání dárcovské DMS nebo zaplacení SMS jízdenek.

Druhou SIM kartu můžete vložit do levného hloupého mobilu, případně sekundárního slotu v dualSIM smartphonu. Když ji nepoužíváte nebo nečekáte příchozí zprávu/hovor, mobil vypnete nebo sekundární SIM v mobilu deaktivujete.