Hlavní navigace

Tip: Jak poladit Edge? Mrkněte na tato skrytá nastavení

11. 7. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Není žádným tajemstvím, že internetové prohlížeče běžně před zraky běžného publika ukrývávají pokročilé nastavení, do něhož by ovšem měli zasahovat jen ti, kdo vědí, co dělají. Takovou stránku obsahuje i Edge. Jen se domnívám, že ve srovnání s konkurencí není moc známá. Pokud si chcete s prohlížečem trochu pohrát, zadejte do adresního řádku about:flags.

MMF24

Co dnes můžete prohlížeči přikázat? Např. aby nepoužíval seznam stránek kvůli kompatibilitě nebo aby se v kontextové nabídce nezobrazovaly položky pro vyvolání nástroje pro průzkum prvků nebo zobrazení zdrojového kódu, které běžný člověk nepotřebuje. Můžete také přepnout používané jádro ze stabilního na testovací (Kompoziční modul), které může být mj. rychlejší, ale také spíše zatížené potížemi s kompatibilitou.

Vynutit lze vypnutí či zapnutí detekce dotekových příkazů či řadu prozatím experimentech funkcí, které mohou některé moderní weby podporovat (např. Service Workers). Aby se změny projevily, je většinou potřeba následně restartovat prohlížeč. Kdyby se vám případně v případě potíží nedařilo prohlížeč vrátit do funkčního stavu, můžete klepnout na tlačítko Obnovit všechny příznaky na výchozí hodnotu.

Skrytá stránka s nastavením Skrytá stránka s nastavením