Hlavní navigace

Názor k článku Tip: Jak řešit potíže s funkčností počítače? Windows 10 nabízí poradce pro každou příležitost od Crha - asi jak píše palisek. klasický BFU co má...

  • 13. 9. 2017 16:09

    Crha (neregistrovaný)

    asi jak píše palisek. klasický BFU co má PC na hraní her, ať si nainstaluje windows 10 ale pro ty co s počítačema dělají a jsou na nich životně závislý, umí a musí používat kvalitní stabilní software.
    Win7, čerstvě po instalaci, zakázané aktualizace, alé né tak že klikneš ve správci neaktualizovat, protože stejně aktualizace jedou dál v procesech. Takže jsem si najel na PCT kde píšou jak vyladit win XP i Win vista/7 a všechny služby a procesy co jsou neznámé nebo nebezpečné jsem zablokoval. Pro hardcore uživatele doporučím vypnout windows defender a pak jej natvrdo z počítače vymazat. Hodně malware si na tom vyláme zuby, protože ho chtějí obejít a skončí s chybou protože ho nemůžou na uvedené adrese najít.
    Další věc je eset, né že by byl nejlepší na trhu, ale nezatěžuje počítač ani uživatele a dovoluje spoustu nastavení. To třeba avast nebo AVG jsou sranda programy, alá windows10, kdy chceš něco pustit ale oni ti prostě oznámí, že zvolenej exe soubor nespustíš protože oni nechcou a tečka. Nenaděláš nic. Prostě musíš je odinstalovat abys to spustil.
    A v neposlední řadě musí být přítomen a mám ho na všech počítačích: peerblock, jednoduchý prográmek pro blokovaní síťové komunikace. Akorát nastavit ho už vyžaduje trošku zapnout mozek. Je to tak mocný nástroj že dokáže zablokovat i tiskárnu. A opět, má tlačítko na vypnutí. Blokuji tím i microsoft a tak musíte povolit adresu na které dochází k synchronizaci času.
    Jednou tady zkoušeli nainstalovat magicpaket pro probouzení počítače, ale nedal se. Dodnes chrápe dokud k němu fyzicky nepříjdu a nezapnu jej. Jo není nad to když si člověk umí operační systém přizpůsobit k obrazu svému. To nějakej ShelbyGT500, obyčejný uživatel WIN10, který když mu něco nejde, sáhne "obnovení továrního nastavení", nemůže pochopit.