Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Tip: Jak získat Windows 10 Fall Creators Update co nejdříve?. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 18. 10. 2017 19:07

    Zann (neregistrovaný)

    OK, vpohodě, jen několik maličkostí. Co se dister postavených na Ubuntu týče, tam to funguje tak, že jakmile vyjde aktualizace kterékoli části opráku a objeví se v repository, tak máš dostupný update okamžitě a HLAVNĚ je jenom na Tobě jestli do toho půjdeš nebo ne. To platí jak pro LTS tak pro obyčejná distra. Rozdíl je jen a pouze v délce podpory a Update prostě funguje vždy, když vyjde. Totéž platí o Upgrade na novější verzi, ten buď uděláš nebo ne a zatím jsem se VŽIVOTĚ nesetkal, že by to někde někomu lagovalo tak jako u Windows 10, to je prostě fakt a nic s tím nenaděláš. Co se Windows obecně týká, tam si nedokážu představit jak bych udržel použitelnost toho systému (když na něm pracuji samozřejmě, ne když na něm čučím na Netflix, poslouchám ze Spozify a tlachám na Facebooku, ale PRACUJU) déle jak rok. Důvod je úplně jednoduchý a je to vpodstatě největší handicap Windows a to jsou REGISTRY. O tom se mele pořád dokola už od doby tohoho průseru s Vista, Tolik k řečenému a teď musím opravdu smeknout před posledním odstavcem. Až tedy nastane ta chvíle a u Microsoftu definitivně pochopí že hovadin už bylo dost, tak obšlehnout z Linuxových dister i system upgradeování, bude existovat jedna LTS verze, která bude průběžně aktualizována (a záplatována, to už jsou prostě Windows), vykašlou se na 15 servis packů za rok .... prostě bude to fungovat stejně jako u starých Windows, přestanou z uživatelů dělat užitečné idioty u kterých budou testovat jejich trpělivosta a pak .... budou Win 10 daleko nejlepší komerčně použitelný operák na světě. Ale ta cesta, jak to tak pozoruju (mrdy humbuku, dva měsíce se nemele o ničem jiném než o tzv. velkém podzimním upgrade a nakonec z toho vapadne nová tapeta a pospřehazované čudlíky, jinak furt stejné Win 10 ...) bude ještě hodně dlouhá ... bohužel ....