Hlavní navigace

Tip: Kde sledovat novinky v desktopovém balíku Office, který je dostupný v rámci Office 365?

18. 4. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Sledovat novinky v Office je náročné, přestože Microsoft vydává měsíční souhrny. Pod jménem Office se skrývá řada produktů, ale také služeb. Některé jsou přitom určeny pro osobní, zatímco jiné pro firemní použití. Situaci dále komplikuje zapojení veřejnosti do testování nových verzí některých produktů skrze program Office Insider.

Dosud platí, že si můžete koupit Office 2016, což je kancelářský balík pro Windows či macOS. Tato licence vám zůstává navždy s tím, že máte k dispozici z hlediska funkcí zmrazenou verzi produktu pro konkrétní platformu. Což je zásadní rozdíl oproti desktopovému kancelářskému balíku Office, který můžete používat v rámci předplatného Office 365.

Tip: Office 2013 versus Office 365: srovnání předplatného s klasickou licencí

Tento balík již nové funkce získává, takže se s každým dalším vydáním vzdaluje Office 2016, z něhož původně vycházel. (V rámci předplatného lze také vybírat produkty podle platformy, jak zrovna potřebujete.) Na pohled se stále jedná o prakticky identické produkty, při bližším zkoumání ale zjistíte, že samostatně stojící Office 2016 některé funkce postrádá.

MMF24

Tento Word vypadá jako Word 2016, ve skutečnosti se ale jedná o novější verzi dostupnou v rámci Office 365 Tento Word vypadá jako Word 2016, ve skutečnosti se ale jedná o novější verzi dostupnou v rámci Office 365

Novinky v desktopových aplikacích

Nové funkce tedy patří k výhodám předplatného. Někdy si můžete všimnout, že aplikace při prvním spuštění po aktualizaci hlavní novinky shrnou. Která verze je ale poslední a co všechno se v ní změnilo? Někdy Microsoft distribuuje jen opravy chyb. Web je sice dobře skrytý, ale přesto existuje místo, kde můžete pohodlně sledovat provedené změny v jednotlivých vydání kancelářského balíku Office, který je dostupný v rámci Office 365.

Konkrétně zamiřte na tuto stránku na TechNetu. Většinu lidí bude zajímat aktuální verze, tedy kanál Current. Kromě filtru aktualizačních kanálů můžete dále určovat období na úrovni roků a měsíců. Také můžete vyhledávat podle typu aktualizace nebo dotčené aplikace.