Hlavní navigace

Tip: Naplánujte si automatické zapnutí Wi-Fi na zařízení s Windows 10

20. 9. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Od verze Creators Update (v1703) je ve Windows 10 v panelu pro správu bezdrátových sítí přístupná pěkná nová funkce, kterou si někteří budou pamatovat mj. z dávných dob Windows Phonu. Když vypnete Wi-Fi, protože ji momentálně z různých důvodů nevyužijete, můžete systému přikázat, aby ji po uplynutí určité prodlevy zase sám zapnul.

MMF24

Ušetříte si tím pár klepnutí a někdy starostí. Pokud zkrátka víte, že budete za přibližnou dobu zase v dosahu bezdrátové sítě, může se zařízení samo připojit. Nebo možná víte, že si nevzpomenete. Podobných scénářů by se pár dalo vymyslet, tím se ale nemusíme dále zabývat. Pokud se vám funkce líbí, raději ji začněte hned používat.

Na hlavním panelu vyvolejte nabídku dostupných sítí. Ve chvíli, kdy např. pomocí tlačítka Wi-Fi vypnete bezdrátový modul, místo dostupných sítí se v panelu objeví nabídka Znovu zapnout Wi-Fi. Dnes máte na výběr ze tří možností. Wi-Fi modul může být automaticky zapnut znovu za hodinu, čtyři hodiny či za jeden celý den. Jedná se o maličkost, která ale potěší.

Za jak dlouho se má Wi-Fi zase sama zapnout? Za jak dlouho se má Wi-Fi zase sama zapnout?