Hlavní navigace

Tip: Jak snadno sdílet článek ve Firefoxu e-mailem nebo na sociálních sítích?

30. 4. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce
Dnešní Firefox už neobsahuje podporu pro jednoduché sdílení webů tak jako dříve. Díky doplňku Share Backported ale tuto funkci můžete opět využívat.

Loni na podzim se Firefox s vydáním verze 57 výrazně proměnil. Ke změnám patří jedna absence – odebrána byla integrovaná funkce pro snadné sdílení webových stránek prostřednictvím e-mailu, sociálních sítí apod. Dobrá zpráva pro fanoušky a fanynky zní, že se funkce nedávno vrátila formou doplňku Share Backported, jak si všiml Martin Brinkmann.

Instalace a nastavení

Pokud o sdílení touto cestou stojíte, utíkejte na web Doplňky pro Firefox. Klepněte na tlačítko Přidat do Firefoxu a pak instalaci ještě jednou potvrďte. Doplněk vytvoří tlačítko pro sdílení na hlavní nástrojové liště, ale také v adresním řádku.

Doplněk vrací funkci pro základní sdílení obsahu prostřednictvím populárních online služeb Doplněk vrací funkci pro základní sdílení obsahu prostřednictvím populárních online služeb

Chcete-li si ponechat pouze tlačítko v adresním řádku, otevřete hlavní nabídku skrytou pod hamburgerovým tlačítkem, kde klepněte na Nastavit lišty. Tlačítko z nástrojové lišty přetáhněte do prostoru níže, kde se nachází řada dalších tlačítek. Novou podobu lišty potvrďte klepnutím na Hotovo.

KL24

Pro sdílení článku klepněte na jedno ze dvou přidaných tlačítek
Pro sdílení článku klepněte na jedno ze dvou přidaných tlačítek
Stačí vám na sdílení jedno tlačítko? To z nástrojové lišty můžete snadno odebrat
Stačí vám na sdílení jedno tlačítko? To z nástrojové lišty můžete snadno odebrat

Sdílení a podporované služby

Pro sdílení pak vždycky stačí jen klepnout na tlačítko se symbolem papírové vlaštovky, kde si vyberete službu, prostřednictvím které chcete obsah sdílet. Podporovány jsou především tyto služby:

  • Facebook,
  • Twitter, Google+,
  • Linkedin,
  • Reddit,
  • Tumblr,
  • Gmail,
  • Telegram,
  • Outlook.com.

Autor doplňku hlásí, že Share Backported je kompatibilní s kontejnery včetně kontejneru pro Facebook. Pokud tedy kontejnery používáte, nemusíte se bát o funkčnost sdílení.

Sdílejte weby třeba na Twitteru…
Sdílejte weby třeba na Twitteru…
…nebo také e-mailem
…nebo také e-mailem

Byl pro vás článek přínosný?