Hlavní navigace

Tipy na weby a aplikace, se kterými si olympiádu v Soči lépe užijete

Sdílet

Zdroj: Redakce

Audio, video a oficiální aplikace

Česká televize

Česká televize u nás jako jediná nabízí bezplatné živé přenosy v televizi i na internetu. Na webu i mobilních aplikacích můžete sledovat kanály ČT 2, ČT Sport a čtyři olympijské speciály, které pokryjí sporty, na které se jinak v hlavních kanálech nedostalo.

Živé vysílání ČT
Živé vysílání ČT

Voyo.cz

Nova sice nakonec nezískala hokejová práva k veřejnému bezplatnému vysílání, ale její placený kanál Nova Sport bude celé ZOH vysílat. Pokud nemáte kabelovku ani satelit, můžete si za 189 Kč na měsíc předplatit Voyo.cz, kde kromě sportovního kanálu jsou i dva olympijské speciály pro pokrývání jiných paralelních soutěží.

Živé vysílání Voyo.cz
Živé vysílání Voyo.cz

MOV

Mezinárodní olympijský výbor žije především z prodeje práv k přenosům, takže jejich oficiální streamy nikde dostupné nejsou. Můžete však na YouTubu sledovat kanál Olympics, který z každý den přináší několik kratších videí a medailonků ze Soči nebo olympijské historie.

Olympijský kanál na YouTubu
Olympijský kanál na YouTubu

Český rozhlas

Druhá veřejnoprávní stanice je v Soči naším jediným akreditovaným rozhlasem. ČRo bude živě vysílat zápasy českých hokejistů, rychlobruslení, biatlon a snowboard.

Přenosy Českého rozhlasu
Přenosy Českého rozhlasu

Aplikace

Sochi 2014 Guide

Průvodce ZOH vytvořil samotný Mezinárodní olympijský výbor. Aplikace se ale zaměřuje spíš na to, kde jednotlivá sportoviště hledat, kde nakoupit suvenýry a jak se v Soči vyznat.

Sochi 2014 Guide
Sochi 2014 Guide

Sochi 2014 Results

Druhá oficiální aplikace MOV se už specializuje na samotné výsledky jednotlivých soutěží. Nabízí program her a po nastavení oblíbené země, sportu nebo sportovce bude i posílat upozornění, co se zrovna děje.

Sochi 2014 Results
Sochi 2014 Results 

ZOH 2014

Český olympijský výbor ve spolupráci s T-Mobilem rovněž vytvořil šikovnou mobilní aplikaci. Jako jediná z přehledu je i v češtině, obsahuje zprávy, výsledky, textové přenosy i detaily sportů a sportovců.

ZOH 2014
ZOH 2014

Tipy na weby

Česká televize

ČT těží hlavně z toho, že má desítky lidí a že může vysílat video na internetu. To a blogy (spolu)komentátorů jsou hlavním důvodem, proč televizi sledovat i na webu. Zvláštní prostor ČT věnuje i historii her nebo politice a bezpečnosti v Soči.

Česká televize
Česká televize 

Český rozhlas

ČRo má stejně jako ČT v Soči své akreditované reportéry. Web Rozhlasu je naplněn hlavně běžným zpravodajstvím. Za pozornost stojí hlavně deník Petra Vavroušky a audio rozhovory se sportovci.

Český rozhlas
Český rozhlas 

Sport.cz

Sportovní „kanál“ Seznamu se na ZOH připravil zodpovědně, ale bez přidané hodnoty. Speciál obsahuje běžné zpravodajství, rozhovory, nechybí ani program her se zvýrazněním českých sportovců nebo medailové pořadí národů. Specialitou je stručný textový přenos z celého dne.

Sport.cz
Sport.cz 

iDnes

iDnes má v Soči vlastní zpravodaje, takže píše především vlastní neagenturní informace. Olympijský speciál upozorňuje na Čechy v akci a potěší detailními textovými přenosy u těch nejatraktivnějších soutěží.

iDnes
iDnes 

Aktuálně

Specialitou Aktuálně je multimediální příloha se spoustou videí z historie her nebo třeba POV pohledy některých sportovců, projedete se tak například bobovou dráhou. Vybrané přenosy můžete na Aktuálně sledovat živě s textovým přepisem.

Aktuálně
Aktuálně 

iHNed

iHNed se čím dál více formuje jako ekonomický den a na jeho sportovní příloze je to znát. Olympijský speciál chybí, zpráv je minimum. Zajímavý je pouze aktualizovaný denní přehled.

iHNed
iHNed 

Lidovky

Olympiádu Lidovky odbyly pouhým zpravodajstvím a dost nepřehlednou strukturou obsahu. Za zmínku stojí detaily deseti českých medailových nadějí. Tedy pokud se k těm článkům náhodou nějak dostanete.

Lidovky
Lidovky 

Sportovní noviny

ČTK pokrývá olympiádu opravdu bohatě, ale čekejte tradiční bezpohlavní zprávy. SN ale mají promyšlený program her a detailní výsledky. Bonusem je řada exkluzivních fotek sportovců i sportovišť.

Sportovní noviny
Sportovní noviny 

iSport

Sportovní kanál spadající pod Blesk se olympiádě zhostil výborně. Přidanou hodnotou jsou video rozhovory se sportovci a experty, medailonky medailových nadějí a bohaté textové přenosy téměř všech disciplín.

iSport
iSport 

TN.cz

Speciál Novy se zaměřuje na bulvární témata a slouží hlavně jako upoutávka na živé přenosy na TN.cz. Povedly se ale medailový přehled za jednotlivé dny, kde uvidíte medailisty, české zástupce a jejich výsledné časy nebo body.

TN.cz
TN.cz 

KL24

Onlajny

Onlajny jsou jediný web v přehledu, který postrádá zpravodajství. Nabízí jen program her a medailová umístění. Hlavní silou Onlajnů jsou však textové přenosy ze všech soutěží, které jsou detailní a hlavně přehledné.

Onlajny
Onlajny

Byl pro vás článek přínosný?