Hlavní navigace

Tipy pro Windows (Phone): Toshl Finance, Tubecast, Vzdálená plocha a MediaMonkey

28. 11. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kde vám utíkají peníze?

Toshl Finance
Cena: Zdarma/20 USD
Jazyk: česky
Platforma: Windows Phone 8.x

Detailní statistiky nám pomohou odhalit neefektivní postupy, selhání a všemožné jiné vady. I hrubý nástin někdy pomůže, což bezesporu platí také o financích. Nemálo lidí neví, kde za co utrácí. Pokud se nechcete divit, kam vaše peníze mizí, a zjistit, zda se skutečně jedná o nezbytné výdaje, které byste třeba mohli uspořit a použít časem na něco jiného, právě s touto problematikou vám ochotně pomůže nástroje Toshl Finance.

Kontrola nad výdaji

Vyžaduje od vás spolupráci. Abyste nad penězi měli přehled, pravděpodobně vám došlo, že si budete muset nejlépe každý výdaj či příjem zapisovat. Pokud nehodláte denně doplňovat statistiku, Toshl Finance nic nevyřeší. Právě s touto disciplínou se vám ovšem snaží pomoct. Je dobré vědět, že vyžaduje online účet a vaše data bude uchovávat v cloudu. Synchronizaci nedůvěřiví lidé mohou vypnout. Po přihlášení ovšem můžete stav účtu sledovat v prohlížeči na počítači.

Upomínky

Jak Toshl Finance bojuje s tím, abyste pravidelně zaznamenávali útratu? Jednoduše, připomene vám to. Jedna z prvních věcí, kterou průvodce úvodním nastavením zařídí, je určení času, kdy se vám aplikace bude denně připomínat s tím, abyste čísla zapsali. Volba měny patří k dalším takovým krokům. Pak už je všechno připravené a časem se dočkáte parádního vhledu na způsob, jakým zacházíte s vašimi financemi. Časté výdaje lze představit a připnout na hlavní obrazovku, což vám ulehčí zadávání. Plná verze obsahuje více funkcí a stojí 19,99 dolaru.

Aplikace si umí pamatovat aktuální polohu, podle toho vám pak připomene, abyste zadali nový výdajJak si stojíte v celkovém součtu? Do červených čísel se už tak snadno nedostanete

Posílejte video do Chromecastu

Tubecast
Cena: Zdarma/40 Kč
Jazyk: česky
Platforma: Windows Phone 8.x

Pokud se podíváte na jeden obrázek Tubecastu, budete v pokušení své smysly rovnou otupit a vnímat jenom omezeně, protože se určitě jedná o dalšího klienta pro YouTube. Sekundárně aplikaci k prohlížení videí v populární síti určitě využít můžete, ale sami ucítíte, že vás její účel z části míjí. Raději se zeptejte, jestli máte doma zařízení jako Chromecast nebo AirPlay. Ano? Výborně, protože do těch Tubecast streamuje obsah z populárního YouTube.

 

Z mobilu do televize

Pokud máte k televizi připojený např. Chromecast, můžete ze svého telefonu ovládat, co se na velké obrazovce bude přehrávat. Kromě výše uvedených zařízení aplikace podporuje též chytré televizory a přístroje kompatibilní s DLNA. Tím pádem nepřijdete zkrátka, ani pokud např. vlastníte herní konzoli Xbox. Kdybyste na vzdálenou obrazovku nechtěli přenášet video, přepnete se pouze na zvukový výstup.

Stahování a připínání

Člověka musí potěšit opravu pěkné prostředí. Nástroj ovšem sází také na povedená funkce. Kromě výše uvedeného narazíte na drobnosti – když utečete ze stávajícího videa, přehrávání se nezastaví, ale pokračuje dál v malém náhledu, podobně jako v oficiálním klientu YouTube pro Android. Video si stáhnete pro pozdější použití. Tubecast vám i prozradí, jak jsou verze v různých rozlišením objemné, nebudete ochuzeni ani o připínání položek na hlavní obrazovku atp. Autory podpoříte zakoupením placené edice Pro. Zbavíte se tím pár daných omezení – bezplatně na televizoru promítnete maximálně 20 videí.

Pěkné prostředí neshazují ani funkce, např. vidíte náhled videa při procházení YouTubeBudete bez připojení? Uložte si video do paměti telefonu

Multimediální přehrávač ze staré školy

MediaMonkey
Cena: Zdarma
Jazyk: anglicky
Platforma: Windows 8.x

Ne každá populární značka přežije. Když byl program slavný v jedné éře, nemusí to znamenat, že úspěšně pronikne na nové platformy. Někdy takový pokus vypadá násilně a jedná se jen o odlesk slavné značky. Naštěstí takovým případem není MediaMonkey, který úspěšně pomáhá zaplnit prázdné místo po slušném multimediálním přehrávači. Použít ho můžete také na zařízeních s Windows RT, což se zatím konkurenčnímu VLC media playeru nepodařilo. Otázkou zůstává, jestli ještě má koho takový přehrávač zaujmout.

Třídění kolekce

Přece jen, vysokou popularitu si získaly streamovací služby, zvláště pak ty, které nabízejí poslech hudby z celého katalogu úplně bezplatně výměnou za občasnou reklamu, nižší kvalitu streamování atp. Nezdá se přitom, že by tyto aspekty mnoho lidí odrazovaly. MediaMonkey nicméně jednoznačně cílí na jedince, kteří se rozhodli, že ještě nenastal čas smazat svoji cennou lokální sbírku písní. Čeká vás klasické dělení na interprety alba a písně, takže se v záplavě muziky neztratíte zase tak snadno.

Máte-li rozsáhlejší hudební kolekci, možnosti třídění oceníte
Máte-li rozsáhlejší hudební kolekci, možnosti třídění oceníte

Funkce pro pokročilé

Program automaticky prohledává vybrané složky a vedle hudby se zaměřuje i na video. Ve své sbírce od sebe oddělíte také audioknihy a podcasty. Škoda, že např. přímé odebírání podcastů se mezi funkcemi nenachází. Autoři nicméně nezapomněli na svůj původ a pár šikovných nadstandardů připravili. Kupříkladu vynutíte jednotnou úroveň hlasitosti pro album, nadšenci si upraví pár úrovní v ekvalizéru. Autoři sázejí na to, že si přehrávač budete synchronizovat s desktopem. Za tuto funkci si již nicméně nechají zaplatit 100 Kč formou mikrotransakce.

Ačkoli MediaMonkey platí spíše za odborníka na hudbu, přehraje také video
Ačkoli MediaMonkey platí spíše za odborníka na hudbu, přehraje také video

Připojte se ke vzdálenému počítači

Vzdálená plocha
Cena: Zdarma
Jazyk: česky
Platforma: Windows 8.x

Ačkoli disciplína připojení ke vzdálené ploše vlastně není tak náročná, je jasné, že laik se do podobného podniku nepustí. Nejspíš k tomu ani nemá důvod. Pokud je vám ale uvedený pojem aspoň trochu blízký, určitě vás potěší řešení od Microsoftu pro tablety s Windows 8 a Windows RT. Ke vzdálené ploše se můžete připojit de facto odkudkoli, z čehož plynou jisté výhody. Svá data a programy máte vždycky po ruce, přestože pracujete jiném zařízení.

Miniatury představují počítače, k nimž se připojíte jen klepnutím
Miniatury představují počítače, k nimž se připojíte jen klepnutím

Komfort na cestách

V současnosti letí cloudová úložiště, kde jistě můžete schovávat spoustu dat, vzdálená plocha vám ale data zpřístupní bezplatně. Za větší úložiště byste přitom museli platit. Díky vzdálené ploše můžete pracovat s nástroji, které se do vašeho tabletu nevejdou, nebo na ně nemá dodatek výkonu. Můžeme se přít o tom, že vzdálená plocha nenahradí plnohodnotný zážitek. Jako občasné náhradní řešení však vhod přijde. Nejste ani omezeni na jednu relaci. Gestem vyvoláte nabídku pro přepínání mezi relacemi.

CS24

Nástroje pro práci

Prostřednictvím nástrojové lišty vyvoláte také pomocné nástroje, např. lupu. Snad ji příliš často potřebovat nebudete, neboť obraz cizího počítače se přizpůsobí vašemu rozlišení. Kromě něj můžete přijímat také zvuky. Když se ke vzdálenému počítači přihlásíte, dojde na něm k uzamčení – až se k němu vrátíte, očekávejte, že budete muset zadat heslo ke svému uživatelskému účtu. Kvalita připojení rozhoduje o kvalitě obrazu. Jste to opět vy, kdo si vybírá, která zařízení z aktuálního zařízení mohou být použita při práci se vzdáleným počítačem.

I obsah vašeho výkonného stolního stroje se vleze na obrazovku malého Surfacu RT
I obsah vašeho výkonného stolního stroje se vleze na obrazovku malého Surfacu RT