Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Herní počítač pod stromeček: tipy na výkonnou sestavu za 35 tisíc korun. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 25. 11. 2018 20:02

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    Architektura je stejná od roku 2015, zas tak dlouho ne. Mezi Skylake a Haswellem sice na první pohled v recenzích nebyl ve své době shledán tak velkej rozdíl, ale myslím, že to do značné míry bylo tím, že ty testy většinu zlepšení nezaregistrovaly. A taky ještě nevěděly, že ta architektura dokáže na 14nm vyškálovat na 5,0 GHz, což je určitě plus.
    Třeba hodně známý test IPC na AnandTechu trochu Skylake podcenil, protože použil pomalou DDR4 a Skylake má dobré škálování s rychlejší pamětí (ve hrách), které se začalo projevovat až později. Taky má IIRC Skylake například o hodně větší interní bandwidth v přístupu do cache, takže někdy náročné výpočty můžou někdy mezi Haswellem a Skylake mít hodně velké zlepšení v IPC (15%+), zvlášť s ruční optimalizací.
    Ale samozřejmě je vidět, že se to kvůli 10nm procesu zaseklo a Intelu chybí ten další tock.