Hlavní navigace

Top manažer Nokia E7 je tady, stojí 14 000 Kč

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dnes se u nás začala prodávat poslední z nových Nokií se Symbianem^3. Top model Nokia E7 je nástupcem telefonu N97. Manažerské funkce, QWERTZ klávesnice a kovové tělo jsou vykoupeny dost vysokou cenou. Na Heuréce stojí průměrně 14 000 Kč, což z něj dělá nejdražší finský telefon současnosti (nepočítáme-li stylovky a výstřelky typu Vertu).

¨ Nokia E7Nokia E7, zdroj: Nokia

E sedmička má největší displej ze současné nabídky Nokie. Využívá technologie AMOLED, ale rozlišení je u Symbianu tradičních 640 × 360 px. Podporuje více dotyků současně a je kapacitní, tedy pro prsty vhodnější.

Pokud zabrousíte na náš starší článek představující aktuální symbianovou špičku, dozvíte se o rozdílech mezi čtyřmi novinkami. E7 zepředu vypadá jako hlavní zábavní mobil-všeuměl N8. Ale kvůli displeji a klávesnici narostl do všech směrů a hlavně hmotnosti, která dosahuje 176 gramů.

MMF24

Nokia E7 používá starý 680MHz procesor, 1 GB ROM, 256 MB RAM a 300 + 16 GB uživatelské paměti, ale na rozdíl od N8 chybí čtečka karet. Rozloučit se musíte také s xenonovým bleskem, 4 Mpx foťáku a automatickým ostřením. Zůstaly dvě LEDky, 8 Mpx, ale full-focus (neplést s fix-focusem) u jednoho z nejdražších telefonů je fakt špatný nápad.

E7 naštěstí zanechal USB host (možnost připojit klávesnici, myš nebo flashdisk) i HDMI výstup. Co z něj činí manažera, je podpora Microsoft Exchange ActiveSync, vytváření a sdílení dokumentů Office, přístup k VPN a IM klient Office Communicator Mobile. A jako u ostatních chytrých Nokií je velkou předností česká turn-by-turn navigace zdarma, resp. v ceně.

Autor článku