Hlavní navigace

Toshiba Dynadock U3.0: splněný sen domácího notebookáře

4. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na dokovací stanice pro notebooky by nebylo samo o sobě nic moc zajímavého, ale Toshiba dokázala i v této kategorii vyrobit pěkné moderní zařízení. Dynadock U3.0 je dokovací stanice fungující přes rozhraní USB 3.0, což je samo o sobě velmi zajímavé. Archaické a navzájem málo kompatibilní dokovací konektory se s uvedením Dynadocku stávají minulostí.

Toshiba Dynadock U3.0
Dynadock1 Dynadock2 Dynadoc3
USB 4× USB 3.0, 2× USB 2.0
obraz 1× HDMI, 1× DVI-I (rozlišením až 2048 × 1152 pixelů)
audio 3× jack
síť gigabit LAN
rozměry (š × v × h) 113,8 × 77 × 223 mm
další Toshiba USB Sleep-and-Charge technologie
V prodeji běhěm dubna za cenu kolem 3 500 Kč

Přes toto drobné zařízení můžete k notebooku připojit další čtyři USB 3.0, dvě starší USB 2.0 a dva monitory. Zde je trochu škoda, že Toshiba nenabídla kromě HDMI také DisplayPort. Místo něj tu najdete pouze starší DVI-I, ovšem i tak si k laptopu jednoduše připojíte více monitorů. Mohou mít rozlišení až 2 048 × 1 152 pixelů, případný další monitor by šel ještě připojit přes USB. DisplayPort ale chybí, stejně tak bych očekával třeba i Thunderbolt.

Dynadock samozřejmě zvládne myš, klávesnici, tiskárnu a jiná zařízení do USB. Součástí dokovací stanice je také gigabitová síťová karta a zvukový čip s třemi výstupy typu jack pro reproduktory a dvěmi předními pro sluchátka a mikrofon.

 

KL24

Toshiba neuvádí, zda by stanice fungovala i přes rozhraní USB 2.0, ale pravděpodobně s určitými omezeními ano. Už kvůli monitorům by ale byl nesmysl provozovat Dynadock bez notebooku s USB 3.0. Nicméně je otázka, jak to bude se zátěží procesoru – posílat HD obraz přes USB není jen tak.

Zařízení vypadá užitečně už jen z obrázku, což se zase tak často nestává a já se už teď těším na test. Dynadock U3.0 by se měl prodávat již v polovině dubna za cenu kolem 3 500 Kč.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.