Hlavní navigace

Toshiba odkrývá svůj redesignovaný tablet

30. 8. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Podle webu NotebookItalia má firma Toshiba uvést na trh nový model, který má být tenčí a lehčí než předcházející tablet Toshiba Thrive. Je pravděpodobné, že se tak stane na veletrhu IFA v Berlíně v tomto září.

Původní 10,1palcový tablet Toshiba Thrive byl uvolněn v USA na začátku června, byl vybavený HDMI portem o plné velikosti, rozhraním USB 2.0 a čtečkou SD karet. Přístroj obsahoval uživatelsky vyměnitelnou baterii. Naneštěstí zde však byla rozšiřitelnost na úkor velikosti - tablet měl tloušťku 16 mm a hmotnost 0,725 kg.

Novější model se toto pokusí vylepšit díky tenčímu designu z kartáčovaného kovu. Namísto portů o plné velikosti tak fotografie ukazují microHDMI, čtečku microSD karet a microUSB port. Zda bude baterie nadále uživatelsky vyměnitelná nebo ne, zatím není známo.

Toshiba ThriveTablet Toshiba Thrive

Co se týká hardwarových specifikací, redesignovaný přístroj by mohl mít stejné vlastnosti, jako jeho předchůdce - tedy procesor Nvidia Tegra 2, 10,1palcový displej s rozlišením 1280 × 800 pixelů, 1 GB RAM a operační systém Android Honeycomb.

Zdroj: notebookcheck.net