Hlavní navigace

Toshiba představila čtrnáctipalcový Ultrabook Satellite U840

8. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Toshiba před pár dny v Singapuru představila svůj druhý Ultrabook. Jedná se o první supertenký model značky se čtrnáctipalcovým displejem (a jeden z prvních takových na světě), jmenuje se Satellite U840 a na rozdíl od již dříve představeného Portégé Z830, který podobně jako HP Folio 13 mířil do podnikové sféry, má novinka zacíleno na domácí uživatele a multimediální využití.

Kromě zmíněného čtrnáctipalcového displeje (se zatím nepotvrzeným rozlišením) známe ještě několik dalších informací. Tloušťka U840 by měla být v nejtlustším bodě 19,9 mm a hmotnost 1,59 kg - pokud vám to na Ultrabook přijde hodně, nezapomeňte, že pro čtrnáctipalcové modely má Intel ve svých specifikacích o něco menší nároky. Celé tělo by mělo být ze stříbrného, jemně broušeného hliníku. Uvnitř najdeme samozřejmě procesory Intelu platformy Ivy Bridge včetně integrované grafiky Intel HD 4000 a klasickou dávku DDR3 pamětí (v základní konfiguraci nejspíš jako obvykle 4 GB). Mezi úložišti bude na výběr buď 128GB SSD, nebo hybridní pevný disk se 16 GB cache.

Konektorová výbava bude podobně jako u Z830 na nadprůměrné úrovni, těšit se tak můžeme na USB 3.0 (které se po příchodu Ivy Bridge snad již stane opravdu standardem), plnohodnotné HDMI, opět plnohodnotný gigabitový Ethernet/LAN a port USB 2.0, který bude napájen i při uspaném/hibernovaném notebooku, takže přes něj budete moci nabíjet třeba smartphone nebo tablet. Nechybí samozřejmě ani bezdrátové sítě - Wi-Fi b/g/n a Bluetooth zatím nespecifikované verze.

CS24

Ohledně ceny je zatím známa jen cena blíže nespecifikované konfigurace v Singapuru; ta bude 1399 SGD (singapurských dolarů), tedy zhruba 1125 USD (amerických dolarů). Na trhu by se měl U840 objevit minimálně na některých trzích již na konci prvního kvartálu roku 2012, společně s příchodem platformy Intel Ivy Bridge na trh.

Zdroj: TechPowerUp