Hlavní navigace

Toshiba Satellite P50 a P70 – Full HD, SSD a podle obrázků výborná klávesnice!

24. 6. 2013

Sdílet

 Autor: Redakce

Toshiba uvádí nové notebooky řady Satellite P. V prodeji bude ve dou úhlopříčkách: 15,6" (P50 a P50t) a 17,3" (P70). V některých modelech bude port HDMI s podporou výstupu obrazu Ultra HD (3860 × 2160 px), což je ideální pro připojení nové televize. Povrch notebooku má být z broušeného hliníku, tedy stříbrný. Dotyková obrazovka je překryta sklem (o Gorilla Glass se tisková zpráva nezmiňuje).


 

Naprosto výborně vypadá podle dostupných obrázků klávesnice: ostrůvkové klávesy mají podsvícení, nechybí numerický blok a F-klávesy jsou odsazené po čtyřech. Rozložení včetně posunutých šipek se nám hodně líbí. Udělejte si názor sami z přiložené fotografie.

Satelitte P50 a P70


 
 

Některé modely (17") budou mít i čtyři reproduktory (patnáctipalcové verze dva stereoreproduktory) Harman kardon s vylepšeným ovladačem zvuku. Toshiba je vybavená funkcí Sleep-and-Music, která umožní přehrávání hudby z externího zdroje (flashdisku, SD karty…) přes interní reproduktory notebooku v době, kdy je notebook vypnutý.


 

Předinstalovaný nástroj Toshiba Split Screen zase dokáže na všech modelech Satellite P automaticky uspořádat aktivní okna. Uvnitř budou procesory Intel 3. (Ivy Bridge) nebo 4. generace (Haswell), grafické čipy GeForce GT 740m a GT 745M s přepínáním grafiky přes ovladač Optimus.


 

Diskovou kapacitu zajišťuje 1,5TB a 3TB pevný disk, u P70 mohou být disky dva. V nabídce bude i hybridní 1TB disk s 8GB SSD, nebo rovnou velké 256GB SSD. Operační pamětí Toshiba nešetřila – až 16 či 32 GB DDR3.

Toshiba zklamala vlastně jen v tom, že do nového modelu zase osadila zastaralou optickou mechaniku. Bez ní mohly být nové modely lepší.

 

 

Konkrétní modely a jejich ceny najdete zde, P50 začíná na 699 dolarech.

ICTS24

 

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.