Hlavní navigace

Toshiba Satellite P770: filmové DTR (první pohled)

25. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Je libo náhradu desktopu?

Nedávno jsme vám přinesli článek o výběru DTR notebooků a zmínili jsme sérii různých modelů od snad všech velkých výrobců. P770 se nám do výběru nevešel, ale to neznamená, že by byl špatný. Za cenu kousek nad 24 tisíc s DPH nabízí celkem standardní hardwarovou výbavu v podobě procesoru Core i5-2410M, 4 GB operační paměti, dvojice grafických karet Nvidia GeForce GT 540M a Intel HD Graphics 3000 (samozřejmě včetně bezešvého přepánání pomocí Optimusu) a 640GB klasický pevný disk.

Z parametrů (a svým způsobem i z ceny) plyne, že to sice nebude žádné herní dělo, ale naprostou většinu dnešních her si při snížení detailů zahrajete. Hardcore hraní ale ani není hlavním určením notebooku - díky integrovanému DVB-T tuneru (i s dálkovým ovládáním), velkému 17,3" displeji (rozlišení 1600 × 900 bodů), Blu-ray mechanice (ano, umí i vypalovat disky BD-R) a v neposlední řadě také poměrně kvalitnímu ozvučení od firmy Harman Kardon je tohle především multimediální centrum. Docela velkým pozitivem pro někoho může být také klasický, velký konektor pro externí TV anténu či kabelovku; není tak třeba dokupovat žádnou redukci jako u některých konkurentů.

Neobvyklý povrch

Zpracování nás na první pohled příliš nenadchlo, což se ostatně od levného DTRka dá očekávat. Notebook je kompletně plastový (nějaké experimenty s kovy v této váhové kategorii stejně většinou nemají moc smysl), pozitivní je, že plast je na naprosté většině povrchu jemně vroubkovaný, což jednak vypadá neobvykle, ale především to znemožňuje zanechávání otisků prstů.

Displej je držen dvěma docela malými klouby, které mají dostatečnou tuhost na znemožnění samovolného klepání displeje, ale jsou opravdu miniaturní a díky velkým rozměrům notebooku dost daleko od sebe, což s sebou nese nepříjemnost v podobě možnosti displej na spodní straně docela silně promáčknout.

Displej samotný na nás působí dobře, ale neměli jsme možnost se s ním důkladněji seznámit. Podobně je to s ozvučením, na první poslech zní mezi notebooky dost nadprůměrně, ale konkrétnější poznatky přinese až delší testování. DVB-T tuner jsme zatím neměli čas vyzkoušet; s přiloženým dálkovým ovládáním jsme si chvíli pohráli a není to žádné terno; je velmi malé, takže se špatně drží a membránová tlačítka také příliš nepřispívají k pohodlí. Tyto ovladače se bohužel u notebooků a All-in-one PC vyskytují poměrně často, zřejmě to většina výrobců kupuje z jedné čínské fabriky...

Kompletní specifikace modelu, který máme na testování zapůjčený (varianta P770-10G) si můžete najít třeba na oficiálním českém webu Toshiby. My se zatím vrhneme na důkladné testování a co nejdříve vám přineseme důkladnou recenzi.

CS24