Hlavní navigace

Toshiba ukázala tři nové tablety, dva z nich budou mít Tegru 4 [Computex]

6. 6. 2013

Sdílet

 Autor: Redakce

Ani Toshiba nezůstává pozadu a na trh uvede koncem června trojici Androidích tabletů s úhlopříčkou deseti palců. Dva z nich mají ohromit především displejem s rozlišením 2560 × 1600, jehož jemnost překoná Retinu u iPadů. Všechny poběží na Androidu 4.2.2.   

Model Excite Pro bude poháněn nejvýkonnější Tegrou 4, který bude mít k dobru 2 GB operační paměti. Interní úložiště pro uživatelská data s kapacitou 16 GB nebo 32 GB bude možné rozšířit pomocí microSD karty. Osmimegový fotoaparát bude umět kontinuální panorama a fotit v HDR. Mezi konektory nebude chybět microHDMI pro připojení k televizi nebo externímu monitoru. Cena tabletu je stanovena na 500 USD.

Toshiba Excite Pro
Toshiba Excite Pro

Nejdražší model Excite Write se liší především příslušenstvím. Bude dodáván se stylusem od Wacomu a zároveň bude displej tabletu chráněný odolným sklem Gorilla Glass 2. Zároveň bude předistalována sada aplikací TruNote, která je určena pro používání stylusu. Ten prý umí rozlišit až 1024 úrovní tlaku. Zbytek tabletu je stejný jako u předchozího modelu. Excite Write se bude prodávat za cenu 600 USD.

Toshiba Excite Write
Toshiba Excite Write

ICTS24

Nejlevnější model Excite Pure má stejnou úhlopříčku displeje avšak poloviční rozlišení 1280 × 800. Místo čtvrté Tegry bude poháněn Tegrou 3 a rovněž kapacita operační paměti bude poloviční.  Interní úložiště bude mít kapacitu 16 GB, víc variant není v plánu. Cena by měla být 300 USD.

Toshiba Excite Pure
Toshiba Excite Pure