Hlavní navigace

Toughbook CF-31: Panasonic vylepšuje svoji vlajkovou loď

27. 5. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nová verze odolného počítače CF-31 mk2 firmy Panasonic je navržená tak, aby bylo možné k aplikacím a datům přistupovat v extrémních prostředích. CF-31mk2 je dostupný ve dvou modelech (Standard a Performance), nabízí vyšší výkon a řadu zdokonalených funkcí pro správu a konektivitu.

Toughbook CF-31 byl navržený pro pracovníky působící v terénu, kteří potřebují vyšší grafický výkon či přístup k mapovým aplikacím. Přístroj je vybavený druhou generací procesoru Intel Core i5-2540M s přepínatelnou grafikou AMD Radeon HD 6750M, v případě modelu Performance umožňuje přepínat mezi vyšším a standardním grafickým výkonem (grafika Intel HD 3000), a šetřit tak energii na cestách. Standardní model využívá výkon procesoru Intel Core i5-2520M vPro s grafikou Intel HD 3000.

Toughbook CF-31 mk2 využívá modul Ericsson - F5521GW- HSPA+ se správcem bezdrátových připojení a volitelnou funkcí probuzení Wake On Wireless. Díky technologii Intel ATP může být zařízení volitelně přepnuto do režimu ochrany proti krádežím.

Standardní model CF-31 může být v provozu se systémem Windows 7 až 13,5 hodiny od výpadku napájení. Kromě tohoto umožňuje standardní model CF-31mk2 připojit druhou baterii.

Pro terénní pracovníky je zásadní možnost vidět data a aplikace na displeji v jasném slunečním světle. CF-31 využívá kruhovou polarizační technologii, a dotykový displej 13,1" XGA s parametrem 1 200 cd/m2.

Toughbook CF-31

S oboustranným pláštěm ze slitiny hořčíků a s ochranou proti poškrábání zůstává CF-31mk2 aktuálně nejodolnějším počítačem Toughbook. Je testován vůči pádům dle MIL-STD a nabízí ochranu vůči vodě, prachu, vibracím a teplotním extrémům.

CF-31 nabízí vestavěný slot konfigurovatelný v okamžiku objednávky na základě požadavků konkrétních projektů - jako druhý LAN port, firewire rozhraní či modem. Produktový balíček CF-31 doplňují rozhraní v podobě 4 USB portů, HDMI portu a volitelně čtečky čipových karet, čtečky otisku prstů, GPS a webové kamery

KL24

CF-31 bude k dispozici od konce června, v maloobchodním prodeji bude mít model Standard cenu 3 699 EUR (bez DPH).

Zdroj: TZ Panasonic

Byl pro vás článek přínosný?