Hlavní navigace

Transformer Book Flip je laptop s obrazovkou otočnou o 360° [Computex]

2. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dvojici pokrevních příbuzných ze stáje Asus tentokrát uzavírá Transformer Book Flip. Ten pro změnu připomíná Yogu od Lenova. Správně proto tušíte, že displej je otočný. Opět ho otočíte až o 360°. V takovém případě budete mít z notebooku za pár vteřin tablet s tím, že na jedné vnější straně bude displej, zatímco na druhé klávesnice.

Asus Transformer Book Flip

Dříve to Asus zkoušel se dvěma displeji, jenže tím se zbytečně zvedla cena zařízení. Transformer Book Flip bude k mání ve více variantách. Engadgetu se povedlo vypátrat, že v Anglii bude Transformer Book Flip začínat na 449 librách (asi 15 000 Kč) za 13,3" model s Core i3. 15,6" model s Core i7 bude k mání za 699 liber (necelých 24 000 Kč).

Computex: Asus má Transformer Book T300 Chi s odnímatelným displejem s rozlišením QHD

Někde mezi pak bude ještě 14" verze. Rozlišení displejů se bude pohybovat od 720p do 1080p. Obě hodnoty budou na výběr u všech velikostí obrazovek. Vyšší varianty budou dále vybaveny diskrétní grafickou kartou GeForce GT840M se 2 GB paměti. Tento produkt bude dražší, což naznačuje i elegantní hliníkové tělo.

 

Ke zvláštním vlastnostem má patřit rychlé probuzení z režimu spánku do dvou vteřin, což mi jako něco tak nestandardního nepřijde. V režimu spánku pak přístroj vydrží až 14 dní. Pakliže bude hrozit vybití akumulátoru, data se zazálohují, abyste o ně nepřišli. Mimochodem, Asus použije akumulátory typu Li-Pol. Prodej Transformer Booku Flip odstartuje i v Evropě na konci června.

MMF24

Asus Transformer Book Flip

Zdroj: Asus | Engadget