Hlavní navigace

Třetí jablečná klávesnice Logitech s chytrým přepínáním

4. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Po Logitech K750 for Mac a Solar Keyboad Folio jsme se dočkali v pořadí již třetí klávesnice pro jablečná zařízení, která je nabíjena pomocí sluneční energie - Logitech Wireless Solar Keyboard K760. Podobně jako u K750 při plném nabití by byla klávesnice schopná pracovat z vestavěného akumulátoru po tři měsíce v naprosté tmě.

Na rozdíl od svého předchůdce postrádá numerický blok a ke komunikaci nevyužívá proprietární 2,4 GHz technologii, ale Bluetooth. Díky tomu je možné klávesnicí připojit jak k Macům či Macbookům, tak iPadům a iPhonům. S nejablečnými počítači samozřejmě bude fungovat také, problémem však jsou typické Apple klávesy (Cmd, Option, multimediální klávesy, ovládání jasu atd.), se kterými si Windows poněkud nerozumí.

Vedle klávesy Escape netradičně umístil výrobce trojici kláves pro ovládání Bluetooth. Těmi je možné přepínat mezi zařízeními, se kterými má klávesnice aktuálně pracovat. Díky tomuto řešení odpadá párování při každém přepojování mezi zařízeními.

Styl zpracování je velice podobný jako u K750 a můžeme tedy očekávat podobnou kvalitu a pohodlnost psaní jako u tohoto modelu. Svým šedostříbrným vzhledem potaženým lesklým plastem se hodí ke všem Macům a ani před iPadem ve stojánku nijak neurazí.

Logitech Wireless Solar Keyboard K760 Logitech Wireless Solar Keyboard K760  Logitech Wireless Solar Keyboard K760 Logitech Wireless Solar Keyboard K760 

MMF24

Klávesnice bude dostupná na českém trhu v průběhu července a její cena stanovená výrobcem je 1 999 Kč. K provozu je vyžadován Mac OS X 10.5 a vyšši a iOS 4 a vyšší. Rozměry klávesnice jsou 293 × 164 × 8 mm (při vyklopení nožiček 16,2 mm). Hmotnost se zastavila na hodnotě 500 g.