Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Tržní podíly x86 procesorů v Q1 2020: AMD ubírá Intelu, ale pomalu. Má 5,1 % serverů. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 22. 5. 2020 14:30

    tombomino

    Ja bych byl opatrny v takovych prohlasenich. Asi se neda uplne vylouciti, ze za nemoznosti AMD, treba neni nedostatek chipu, technicke problemy, atd... ale z pohledu obchodaku vubec nemuzes tusit, jake maji ty firmy s Intelem dohod a do jakych dohod je Intel dotlaci. A to jsou dohody, ktere ani nikde na papire nenajdes. Vzhledem k postaveni Intelu, si nikdo nebude chtit Intel nastvat, zvlaste v dobe, kdy se ceka na dodavky jeho chipu a setrvacnost trhu mu nahrava. Brat a nabizet "nesikovne" od AMD (zvlaste na ukor Intelu) muze byt i risk, ze ti to nekdo z Intelu pak "vrati". Takove veci se bezne v bussinesu deji. Kdyby AMD bylo vetsi, tak by se to delo nejspis i z druhe strany, ale ti jsou na to moc maly.
    Ksefty jsou uplne jiny level, nez ciste technicky aspekt veci.