Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Tržní podíly x86 procesorů v Q1 2020: AMD ubírá Intelu, ale pomalu. Má 5,1 % serverů. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 22. 5. 2020 20:15

    Radek Holeček

    mvladar:
    Jak píše casperdeluxe, tak jsem nemyslel žádné nastavení procesoru, ale nastavení vašeho myšlení. Vy si myslíte, že nejlepší je osmijádro, všechna jádra nebržděná HT na vysokém taktu. Já si to nemyslím, byť třeba to, že člověk velké množství jader životně nepotřebuje, dokládám i na svém příkladě.
    Proti taktování v principu nic nemám, taktoval jsem svoje Pentium MMX z 200 na 250 MHz, taktoval jsem i svůj Athlon XP (tenkrát takovým tím "hackem", kdy se vkládal tenký propojovací drátek do patice). Vyzkoušel jsem si i taktování své i5 2500K, ale to jen na počátku a vrátil jsem se k standardním hodnotám, protože pár aplikací z toho profitovalo, ale mělo to nevýhodu ve vyšší spotřebě a vyšší hlučnosti. Ale chápu, že to někdo dělá. Jen nechápu, že někdo má pocit, že potřebuje zvedat výkon jen 8 jader a vypnutím dalších 8 vláken se o jiný (větší) výkon připravuje a ještě vykládá o tom, že nikdo jiný to jinak nepotřebuje.
    Kdybyste napsal, že to tak máte proto, že používáte aplikaci XYZ, která umí max. 8 jader a profituje z jejich maximální frekvence, neřeknu ani popel.