Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Tržní podíly výrobců x86 procesorů: AMD má 20 % notebooků, ale servery pod 6 %. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 8. 8. 2020 10:36

    tombomino

    Problem cisel je vzdycky problem jejich interpretace. Pokud jsem dosahl v nektere cast segmentu urcite kriticke hranice dosazitelnosti, tak uz dal neporostu nebo minimalne. Potazmo doslo treba k ukonceni phase obmeny HW a bude zase trvat treba 2 roky, nez nastane dalsi vyraznejsi kolo, atd. To jsou vsechno aspekty, ktere vy taky neberete v potaz. Takze ani Vase zavery nejsou bezchub, byt se zajladaji na "cislech".
    Jinak nechapu proc nechcete akceptovat to, ze existuje setrvacnost u korporatniho OEM. To je x-krat omilany fakt. Zen2 ser very maji v absolutnich cislech na trhu nejmensi 'penetraci' i presto, ze jsou ve vetsine aspektu nejspis lepsi nez soucasne Xeony. Uspech Renoir je dany tim, ze se jej valka cast proda u Home useru, coz zjednodusene receno 'notebookovy retail' a pomer vykon/cena. Takze tady jde hezky videt paralela s deaktopovym retailem. Jinak plati i to co rikate, ze AMD nemela doted vyrazne zajimavejsi desktopova APU, takze tady OEM opravdu nemela moc co nabizet.