Hlavní navigace

Názor k článku Tržní podíly výrobců x86 procesorů: AMD má 20 % notebooků, ale servery pod 6 % od Radek Holeček - Ale to je přesně o tom, o čem...

  • 8. 8. 2020 11:44

    Radek Holeček

    Ale to je přesně o tom, o čem mluvím. Já neříkám, že Ryzen se Zen 2 jádry je špatný produkt. Jen říkám, že na trhu toho moc nepředvedl. A důvody, proč toho moc nepředvedl, jsou ty, o kterých píšete. Tedy z pohledu technologie je to výborný produkt, z pohledu finančního, to není žádná sláva. A to je zase rozdíl v pohledu mém versus většiny lidí zde. Většina lidí zde kouká jen na tu technologickou stránku a vyvozuje z ní, že když je to dobré, tak to má logicky finanční úspěch. Já se na to dívám přesně opačně. Úspěch to moc velký nemá, takže to pro firmu dostatečně dobré není, přestože je to dost dobré pro mě jako jednotlivce zákazníka, který si to klidně koupí.
    Že je něco x krát omílané, z toho fakt neudělá.
    Ten OEM segment v desktopu mají prakticky stejní hráči, jako celý notebookový segment. Zatím jsem neslyšel jediný argument, proč by titíž hráči měli být v jednom segmentu zakonzervovaní a v druhém ne, zvláště, když ten segment, kde jsou údajně zakonzervovaní je alespoň 4x menší.
    Vy alespoň přiznáte, že AMD pro OEM desktop neměla dosud moc co nabízet. Bohužel většina ostatních to naprosto ignoruje a hází to jen na to zakonzervování.