Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Český router Turris Omnia vychází v nové verzi. Zamíří i do USA. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 27. 3. 2020 19:45

    tynyt

    Dobře, budu tě považovat za pomalejšího.
    Router opravdu wifi mít nemusí, protože se leckdy nachází na půdě, ve sklepě, nebo někde v rohu bytu, typicky na chodbě. Daleko vhodnější je mít APčka umístěné tam, kde se nacházejí lidi.

    Chytří mají po baráku rozvedenou strukturovanou kabeláž. Hloupější to řeší různými powerline adaptéry, repeatery apod. a absolventi zvláštních škol si kupují "routery se silnou wifinou" aby mohli skvěle pokrýt místa, kde se zdržují minimálně a naopak v místech, kde se běžně zdržují, měli signál někde na úrovni -85dBm (pro tebe: "dvě čárky")

    Dále netuším, jak souvisí rychlost LAN s porty na routeru, když ten má (většinou) vyhrazený jen jeden port. LAN se řeší switchem (já mám doma aktuálně skoro plný 24 portový L3 coby core switch, doplněný malými 5-portovými L2 Mikrotiky tam, kde už nestačí strukturka). A opět, mně (zatím) stačí 1Gbit. Ceny jsou nesmyslně vysoko i na 2,5Gbit, který toho za ty peníze nepřináší nic zásadně významného.