Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Český router Turris Omnia vychází v nové verzi. Zamíří i do USA. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 27. 3. 2020 22:49

    vlcekmlcek

    @tynyt O2TV je jeden velký $hit co mi domů nesmí a technologicky je řešená blbě. ASUSy mají podporu pro IPTV ve VLAN, nebo jde VLAN vytáhnout z uplinku jakýmkoli managovatelným switchem za pár korun.
    Naprosto souhlasím s @mittar. Do bytu prostě nechci drahé overkill řešení se spotřebou v desítkách wattů. Chci all-in-one řešení. V domě bych to řešil jinak, pokud by to jedno AP nepokrylo. Jinak proč by měl být router někde na kraji bytu nebo na půdě? U vstupních dveří mám GPON terminál v bridge (stejně tak může být v bridge anténa na střeše nebo Terminátor u telefonní zásuvky). Router je tam, kam se natáhne kabel, který tam budeš tahat ať už bude router na půdě nebo ne. Když ho dám doprostřed bytu, tak mám signál výborný všude a strukturku k desktopům od něj natáhnu taky. K tomu mám v obýváku 8port switch pro TV, dva desktopy, kopírku a server. Kabel je základ, na tom se shodneme. Tam kde je potřeba tam je natažený.
    Jinak jedna z věcí co mě u ASUSu drží je GUI rozhraní pro WoL, docela často dělám na desktopu přes RDP a nonstop zapnutý ho mít nechci.
    MultiWAN je v domácím prostředí nesmysl, proč platit dvě přípojky k internetu. To, že třikrát do roka je v nočních hodinách ohlášená servisní odstávka mi opravdu nevadí.
    K čemu mi je QoS když mám doma 1Gbit Full duplex FTTH přípojku? QoS na ASUSu mám v jiné lokalitě na 20 Mbps kabelovce a běží výborně.
    Jinak v této diskuzi končím, s tebou o tomhle nemá smysl dále diskutovat...