Hlavní navigace

TV Nova spustila internetový kanál Nova News: nic než zprávy a publicistika

12. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před nedávnem spustila Nova první ryze internetový kanál Voyo Cinema. V sobotu rozjede plnotučnou televizi Fanda, ale ještě předtím stihla uvést zpravodajský kanál Nova News (tn.nova.cz/novanews). Zůstane pouze na webu, vysílat bude denně od 6 hodin ráno do půlnoci.

Součástí dramaturgie budou přímé přenosy všech Televizních novin a další publicistiky, které běží i na hlavním kanálu Novy, zbytek budou vyplňovat archivní pořady Víkend, Střepiny, Volejte Novu nebo „retro“ Televizní noviny před 15 lety, Na vlastní oči, 112: V ohrožení života, Áčko nebo Tabu. Přibude i originální obsah, např. přímé přenosy z různých událostí, které se nevejdou do hlavního vysílání.

Naším cílem je uživatelům na internetu v reálném čase nabídnou zpravodajství a publicistiku TV Nova a to nejlepší z našich archivů. Nova News chceme rozvíjet i nad rámec existujícího obsahu a divákům přinášet více původního materiálu. Zaměříme se na přímé přenosy, v budoucnu bychom rádi do vysílání zařadili například i diskuzní pořady,“ říká ke spuštění Nova News Pavel Krbec, ředitel sekce nových médií.

Nás překvapilo, že videopřehrávač na webu vyžaduje Silverlight, nikoliv rozšířenější Flash Player, který Nova využívá i na Voyo.cz. Pochopitelně by bylo nejlepší, kdyby přehrávač nevyžadoval žádný doplněk, Flash Player je ale menším zlem, neboť jej vyžaduje více stránek a hlavně je dostupný na více platformách.

CS24

 

Zdroj: Nova

Autor článku