Hlavní navigace

Twisto za vás zaplatí v e-shopu, abyste si zboží mohli na 14 dní vyzkoušet

16. 10. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Twisto je nový platební systém, který má k online nákupům nalákat i ty, kteří se bezhotovostních plateb bojí a nechtějí nakupovat příslovečné zajíce v pytli. Objednáte si například tričko, u něhož je uvedena velikost L, ale stejně vám nebude sedět. Dle zákona jej můžete do 14 dnů vrátit a obchod vám pošle zpět peníze. S platbou nicméně může otálet až 30 dní.

Twisto.cz
Twisto.cz

Co takhle zaplatit, až když vám zboží přijde a vy si jej vyzkoušíte? Tento problém řeší Twisto. V e-shopu zaplatí za vás, vám po doručení zboží poběží 14denní lhůta, během níž budete muset zaplatit Twistu, nebo zboží vrátit. E-shop se pak finančně vyrovná s prostředníkem, vás už se to netýká.

Za fakturu od Twista lze zaplatit převodem, kartou nebo QR kódem v mobilní aplikaci, doklad přijde se zbožím i elektronicky na e-mail. Poplatek za využití služby je 39 Kč, což lze chápat jako „dobírku“. Pozdní platbu prý Twisto dokáže odpustit. Ze začátku vás ale nechá nakoupit za zboží jen v řádu tisíců korun. Až si po pár nákupech ověří, že jste spolehliví, limit se zvýší.

 

MMF24

Twisto se nemá šanci uchytit, pokud se nedomluví s provozovateli e-shopů. V prvotní fázi jej nasadilo jen sedm online obchodů: modniguru.cz, prodeti.cz, trikator.cz, kamennyobchod.cz, vsevyhodne.cz, shoptet.cz a svojtka.cz. Brzy se přidají další: topgal.cz, sportobchod.cz, bonami.cz, tbaby.cz, patro.cz, cerstvakava.cz, siji.cz, bagisimo.cz, shopbestalent.cz a 3dliving.cz.

Jde o světem prověřený nápad. Na stejném principu už běží švédský systém Klarna, který funguje už od roku 2005. Dnes už jej používá 8 milionů zákazníků v sedmi zemích. Do loňského prosince přes Klarnu prošlo 50 milionů transakcí v 15 000 obchodech.