Hlavní navigace

Twitter Annotations: tweety s doplňujícími informacemi

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tento týden, počínaje dneškem, bude Twitter testovat příspěvky s přidanou hodnotou. Tou budou doplňujcí informace k nějakému výrobku, akci, stránce apod., o které uživatelé píšou. Ve finální verzi by to mohlo vypadat tak, že klepnutím (nebo jen najetím myši) na určité klíčové slovo – třeba koncert – vyskočí malé okno s údaji o přesné adrese, GPS lokaci a webem dané akce. Nebo navštívíte kino a ke snímku přihodíte odkaz na IMDB / oficiální stránky a bodové hodnocení (třeba 0,8, tedy 4/5 hvězdičky).

Annotations jsou vlastně strukturovaná metadata využívající JSON a XML formátování, takže jejich implementace v klientech bude snadná. Zpočátku je plánováno 12 typů anotací: webpage (stránka), review (recenze), song (písnička), movie (film), tvshow (televizní pořad), book (kniha), product (zboží), stock (akcie), offer (nabídka, obchod), topic (téma), event (událost), place (místo).

Knihu bude identifikovat číslo ISBN, autor a rok vydání, zdroj: Twitter

Prozatím platí, že jeden tweet může mít více anotací (i stejného druhu) a ze začátku bude množství informací omezeno na 512 bajtů (časem se možná rozšíří na 2 kB). Více informací na apiwiki.twitter.com.

Zdroj: TechCrunch