Hlavní navigace

Twitter blbne. Blokování změnil na tišení, po vlně nevole rozhodnutí zvrátil

16. 12. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Teď už je to sice dávná historie, která vás nijak neovlivní, ale přeci jen byste měli vědět, o co se provozovatel Twitteru pokusil. Někoho ve vedení totiž napadlo, že funkce pro blokování uživatelů nejspíš není dostatečně sociální, a proto byla funkci tlačítka změněna. Místo blokády pouze ztišilo konverzaci. Inkriminovaný uživatel ale mohl nadále prohlížet váš profil a spamovat vás dle libosti reakcemi na jiné příspěvky.

Bohužel právě spam Twitter trápí dost a nemožnost falešné účty definitivě odstavit od svého profilu, by podstatně zhoršila úroveň sociální sítě. O záměně blokování za ztišení se Twitter přitom nikde nechlubil, vše proběhlo v nejvyšší tichosti. Poté, co novinka prosákla, se zvedla vlna nevole. Uzamčení účtu a zpřístupnění pro omezený kruh lidí nebylo odpovědí. Když chcete zablokovat pár jedinců, není nutně ve vašem zájmu, aby si nikdo ze široké veřejnosti nemohl přečíst, co píšete.

 

Po změně si všichni, koho jste dříve zablokovali, mohli opět otevřít váš profil a slídit na něm. Uživatelé nebyli potěšení a po protestech firma svolala mimořádné zasedání. To proběhlo ve čtvrtek. Rozhodnutí bylo učiněno rychle a Twitter se vrátil zpět k plnohodnotnému blokování. O této novince se firma na svém blogu pochlubit nezapomněla. Pokud vás někdo obtěžuje, odepřete mu nyní přístup k profilu. Tento účet na vás logicky nebude moct ani reagovat.

MMF24

Twitter opět umožnil nežádoucí účty normálně blokovat
Twitter opět umožnil nežádoucí účty normálně blokovat

via Digital Trends