Hlavní navigace

Twitter, Dropbox nebo PayPal přijdou do Windows 8 v dohledné době

31. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud jste viděli oficiální uvedení Windows Phone 8 na trh, patrně vás některá jména nepřekvapí. Microsoft prozradil, kterých aplikací se dočkáme ve Windows Store. Protože z Windows Phone 8 do Windows 8 vede přímá cesta, dočkáme se aplikace pro platební systém PayPal. Díky API, které dodá, bude možné používat tento platební systém v libovolné aplikaci. Když budete nakupovat prostřednictvím programu pro Windows 8, můžete pak rovnou zaplatit prostřednictvím jiného. Bezva.

Tip: Windows Phone 8: první mobilní systém s dětským koutkem

Dočkat bychom se ho měli brzy, stejně jako klienta pro populární synchronizované úložiště Dropbox. Ve fázi testování se nachází další aplikace, mj. od Disneyho a na motivy stavebnice Lego. Ve vydávání se snaží dokonce i NASA. V současné době přibývá v obchodě Windows Store asi 500 kousků denně. Jejich celkový počet již překročil hranici 10 000 kusů.

 

CS24

Protože lze nový operační systém používat na tabletech, zejména na těchto zařízeních budou uživatelé nejčastěji volat po klientech pro sociální sítě. Oficiální aplikace pro Twitter bude vypuštěna za několik měsíců, práce na ní podle všeho teprve začaly. Laxnímu přístupu se divíme, na trh by to chttělo přijít co nejdřív, nejlépe hned po vydání Windows 8.

Již nyní si v katalogu vyberete z několika alternativ od třetích stran, které ostatně nejspíš nabídnou více než oficiální aplikace. Co na to Facebook? Co víme, aplikaci nechystá Mark Zuckerberg ani Microsoft. Patrně se budete muset spokojit s dotekovou verzí webu. V IE10 ho nicméně můžete připnout k Úvodní obrazovce, takže se jako běžná aplikace bude tvářit.

Zdroj: The Verge 1 | 2