Hlavní navigace

Twitter konečně spustil geolokaci i pro Česko, je v tom jen malý háček

11. 5. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Twitter na Česko dlouhodobě kašle. I když kvalita a obsah českého twitteru patří na světovou špičku a převažují u nás hodnotné tweety nad obdivovateli Justina, jsme pro něj příliš malí a vývojáře moc nezajímáme. Nedávný překlad webového rozhraní do češtiny na tom nic nemění, většina současných uživatelů o něj nestála a raději by české Trends nebo správnou geolokaci. To se však mění.

Když jste totiž měli geolokaci zapnutou, váš tweet byl označen jako from Germany, přinejlepším from Poland. Nyní se to částečně mění, alespoň ve webovém rozhraní.

Při psaní tweetu se vedle geolokace objevila malá šipečka a přestože defaultně mi stále Twitter vnucuje Polsko, mohu záznam ručně upravit. Začněte psát Czech… a budete si moci zvolit Czech republic ručně. Váš tweet potom bude v timelině vypadat tak, jak tomu mělo již dávno být.

 

 

 Bohužel to funguje pouze takto ručně, pouze ve webovém rozhraní a nic bližšího než celé Česko nezadáte. Při psaní Prague vám našeptávač nabídne jen vesničku Praha v Nebrasce nebo v Oklahomě.

Zadanou hodnotu (Czech Republic) si poté Twitter zapamatuje a příště už nebudete muset nic měnit. Podobně samozřejmě funguje i Slovakia. Odkaz na zemi původu tweetu není klikací a není u něj mapka. Nastavení se na mobil nepřenese, ze smartphonu budete stále tweetovat se starou (žádnou, nebo špatnou) geolokací.

Ale je to lepší než nic, konečně si nás nebudou plést s Německem a Polskem, což ovšem není zásluha ani úspěchů našich hokejistů, ani odpovědnějších zaměstnanců Twitteru, prostě to spustili globálně.

Oživeno: ukazuje se, že Twitter nabízí tuto funkci už delší dobu, nicméně o ní ještě nikdo nepsal. Používali jste ji někdo a šlo vám zadat Czech Republic už dříve?

zdroj: na úkaz upozornil Marek Šoth


CS24

 

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.