Hlavní navigace

Výměna v Microsoft Storu. Starý Twitter nahradila webová verze Twitter Lite

27. 3. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce
Nový Twitter nabízí push notifikace nebo přidávání záložek. Ten starý přitom ani nepodporoval příspěvky v délce až 280 znaků.

Pakliže jste požívali Twitter pro Windows 10 ze Storu, patrně jste zaznamenali pomalejší tempo vývoje. Protože je tahle platforma pro tvůrce a tvůrkyně stále okrajová, nativních aplikací pro ni (tj. UWP) vzniká relativně málo – a ty velké často zaostávají za klienty pro hlavní platformy. Zastaralost Twitteru v posledních měsících opravdu bila do očí – nepodporoval příspěvky s limitem 280 znaků, jež sociální síť zavedla v listopadu. Dokonce nezobrazoval reklamy, což byla vlastně pro uživatelskou základnu příjemná zkušenost. V Microsoft Storu se však objevila náhrada, jak si všiml Paul Thurrott. Povinná četba: Progresivní webové aplikace se objeví ve Storu. Přidávat je bude i sám Microsoft

Střídání stráží

Twitter ve Storu se stal aplikací webovou. Již mnohokrát jsem zmiňoval Twitter Lite jako ukázkový příklad progresivní webové aplikace. Takové aplikace by potenciálně mohly jednak pomoct Storu, kde mohou být umístěny, potenciálně by však mohly začít nahrazovat nativní aplikace také na jiných platformách. Nebo se s nimi doplňovat.

MMF24

Nový Twitter ve Storu je známé progresivní aplikace Twitter Lite. Díky tomu můžeme očekávat časté aktualizace klienta
Nový Twitter ve Storu je známé progresivní aplikace Twitter Lite. Díky tomu můžeme očekávat časté aktualizace klienta
Dialog s hodnocení vyskočí automaticky a nekompromisně vás vyzývá k zadání hodnocení
Dialog s hodnocení vyskočí automaticky a nekompromisně vás vyzývá k zadání hodnocení
Push notifikace si můžete přizpůsobit, aby vás aplikace neinformovala o každé zbytečnosti
Push notifikace si můžete přizpůsobit, aby vás aplikace neinformovala o každé zbytečnosti

Tyto aplikace mohou mít schopnost běžet offline, pracují také na pozadí, takže vás mohou skrze oznámení informovat o nových událostech. Twitter podporuje tzv. push notifikace, tj. okamžitě vás upozorní na vybrané události. Nezdá se však, že by podporoval práci offline, bez připojení nezobrazí ani dříve načtené příspěvky. Zato zvládá ukládání příspěvků do záložek, což je opět nedávno přidaná funkce, která zatím není každému dostupná ani v plnohodnotné webové aplikaci na twitter.com.

Má nový Twitter ve Storu nějaké vady? Především jsem zaznamenal, že automaticky zobrazuje dialog pro hodnocení, který se objevuje znovu a znovu, dokud aplikaci neohodnotíte. Kolik negativních komentářů to klientu vyslouží?

Progresivní webové aplikace bude naplno podporovány ve Windows 10 Spring Creators Update. Proto má ostatně nový Twitter v požadavcích uvedeno, že vyžaduje aspoň sestavení systému 17120, tj. nefunguje v dřívějších verzích Desítek. Ačkoli to momentálně nemohu ověřit, domnívám se, že ve starších verzích Windows 10 bude ze Storu stažena dřívější nativní varianta Twitteru.