Hlavní navigace

Twitter Places: tweety okořeněné Foursquare a Gowallou

15. 6. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Twitter si čím dál více pohrává s možnostmi geolokace. V nastavení klientů i webu si můžete aktivovat ukládání GPS pozic už delší dobu, dnes populární mikroblogu přidává funkci Places (místa). Když budete psát příspěvky třeba z Václaváku, u tweetu se zobrazí tato pozice, která po rozklepnutí ukáže i tweety ostatních uživatelů, kteří ze stejného místa psali. Places můžete také sami vytvářet.

Fotbal přímo na stadionu v JAR, zdroj: Twitter

Tato funkce zatím nemá charakter her jako Foursquare nebo Gowalla, ale pouze sdružuje příspěvky z jednoho místa. Samotní tvůrci Places prezentovali na právě probíhajícím MS ve fotbale. Pokud někdo tweetne, že se mu zápas líbí, ihned vidíte, jestli je přímo na stadionu, nebo doma v obýváku.

Twitter ale pracoval s oběma tvůrci výše zmíněných služeb a tzv. check-iny (přihlášení se na místě) by měly být v mikroblogu lépe integrovány. Nebudou teď tolik otravné, dalo by se říct.

Places zatím fungují v klasickém webovém rozhraní i mobilní verzi s prohlížeči IE, Safari, Firefox a Chrome, ale brzo uvedou API, díky kterému bude možné funkci nasadit i v klientech třetích stran. Od příštího týdne by měly být Places dostupny v dalších 65 zemích (snad i včetně ČR a SR).

Zde je návod, jak to bude probíhat.

Zdroj: Twitter blog