Hlavní navigace

Twitter prý chystá vlastní službu pro ukládání obrázků

30. 5. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Podle zdrojů magazínu TechCrunch údajně Twitter chystá vlastní službu pro ukládání obrázků. Doteď je síť v podstatě textová záležitost, přidanou hodnotu tvoří rozsáhlý ekosystém ostatních služeb, které využívají stejní přihlašování jako samotný Twitter (přes OAuth).

Pokud se ty pověry vyplní, mohl by Twitter kazit plány i konkurenci v podobě služeb Twitpic nebo Yfrog. Prý je to logický krok ve vývoji Twitteru a oficiální oznámení má přijít už brzy.

TwitpicTwitpic – jeden z nejúspěšnější obrazových hostingů pro Twitter

Otázkou zní, jestli Twitter spustí opravdu vlastní hosting, nebo koupí už některý hotový. Pravdou je, že má teď nakupovací náladu. Minulý týden oznámil 40milionovou akvizici klientu TweetDeck, teď prý navíc jedná o nákupu reklamního nástroje AdGrok v hodnotě do 10 milionů dolarů.

Z ryze textové sítě se Twitter dostává dost pomalu. Až v poslední době přichází z funkcemi, které předtím řešily až produkty třetích stran. Ať už je to zkracování odkazů (aby se vešlo co nejvíce textu do 140znakového limitu), sdílení geopozice nebo oficiální funkce retweet. Vlastní úložiště obrázků je tak opravdu logickým krokem. Jste pro?

Zdroj: TechCrunch