Hlavní navigace

Twitter si koupil SnappyTV. Její nástroje umožňují bleskové stříhání videí

24. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Twitter se vám může zdát jak menší nenápadná síť, ale ani ona se nevyhne akvizicím. Nejnovějším přírůstkem do stáje je čtyři roky stará služba SnappyTV. Teď můžeme spekulovat, jestli Twitter více stál o vývojáře, nebo raději o jejich platformu. SnappyTV totiž poskytuje platformu na stříhání a distribuci klipů přímo na webu. Změny se ihned projeví.

 

K zákazníkům firmy patří velikáni jako televizní stanice Fox nebo ABC, eventuálně kabelová stanice CW. Najdete mezi nimi též technologické podniky jako Oracle, případně zpravodajský TechCrunch. Akvizice by se neměla dotknout toho, jak funguje stávající model SnappyTV. Lze si ale představit, že uživatelé Twitteru jednou dostanou mocný nástroj k úpravě a vkládání videí.

Už v minulosti spolu obě společnosti spolupracovaly, takže nákup je logickým završením celého partnerství. Od akvizice si slibují přilákání více tvůrců obsahu, kteří jej následně mohou editovat nástroji od SnappyTV a publikovat prostřednictvím Twitteru. Na ukázku spolupráce se podívejte níže. Jinak Twitter už pár dní podporuje GIFy a projevil i zájem o SoundCloud. Je stále multimediálnější.

Zdroj: SnappyTV | Twitter Blog