Hlavní navigace

Twitter už neřadí tweety (jen) chronologicky, ale seskupuje je do konverzací

30. 8. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Twitter včera přišel s novinkou, která má zpřehlednit příspěvky na hlavní stránce. Dosud byly všechny tweety řazeny chronologicky, teď jsou některé příspěvky seskupovány do konverzací. Teoreticky jde o užitečnou funkci. Představte si, že ráno někdo napíše příspěvek a během dne na něj přibývají reakce. Jenže k večeru už nevíte, na co vlastně reagují, jako samostatné tweety nedávají smysl. Proto teď budou příspěvky se zmínkami (mentions) u sebe a vždy s sebou nahoru vytáhnou i původní tweet, na který reagují.

Novinka už funguje na webu a v aplikacích pro Android a iPhone (nikoliv iPad). Související příspěvky poznáte podle toho, že jsou spojeny modrou vertikální linkou. Pokud je u tweetu odpovědí více, schovají se a musíte je otevřít ručně. Problém je, že ne vždy to funguje spolehlivě. K některým reakcím se vůbec nedostanete, jiné uvidíte ve zvláštním příspěvku, i když by měly být v konverzaci apod.

 

Twitter to jistě myslel dobře, ale realizace zatím pokulhává. Novinku navíc nelze vypnout a vrátit se do původního chronologického řazení. Uživatelé tak musí přetrpět prvotní problémy, případně používat některý z klientů třetích stran.

Zdroj: Twitter