Hlavní navigace

Twitter vypnul export do RSS a upravuje vzhled hlavní stránky

30. 6. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

V březnu jsme vydali několik tipů, jak sledovat sociální sítě v RSS čtečkách. Doporučené postupy pro Facebook a Google+ nadále platí, ale podpora Twitteru mizí. Tento mikroblog zhruba před měsícem přešel na nové API 1.1, což spolehlivě odstřihlo několik klientských aplikací třetích stran, ale zároveň zmizela podpora exportu do RSS.

Nic není úplně ztraceno, využít můžete například neoficiální službu twitter-rss.com. Stačí do ní vložit jméno příslušného profilu a následně dostanete odkaz na feed, který vložíte do svých odběrů ve čtečce. Pro náš účet @CnewsCZ vypadá takto. Oživeno: Tak tento způsob už také bohužel nefunguje.

 

Twitter také zřejmě experimentuje se vzhledem hlavní stránky ve webové verzi. Mění se boxíky na levé straně. Už před pár měsíci přibyla nová tlačítka Follow v seznamech, koho sledovat. Asi dva týdny nazpět se pak v mém osobním profilu objevil nový boxík s odkazy na Mentions (Zmínky), Direct Messages (Soukromé zprávy) atd. A o víkendu se mi nad polem pro vložení nového tweetu ztratila známá čísla, která ukazovala počet sledovaných, sledujících a příspěvků.

CS24

Twitter mění hlavní stránku

Nový boxík potěší hlavně kvůli soukromým zprávám. Ty Twitter spolehlivě zabetonoval do špatně přístupných míst, zřejmě aby lidé psali hlavně veřejně. Nový odkaz v boxíku však funguje jen napůl. Když přijde nová zpráva, stejně se o ní nedozvíte, protože chybí jakákoliv signalizace.