Hlavní navigace

Týden nVidie: 9800 GX2, 790i, ESA

17. 3. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Týden jsme začali čipovou sadou AMD 780G, jíž jsme se hodně věnovali už v týdnu pocebitovém, další dny budou patřit novinkám Nvidie, na které zítra v 15:00 středoevropského času končí informační embargo. Jedná se samozřejmě o dvoučipovou (a v podstatě i dvoukartovou) GeForce 9800 GX2 a nový highend čipset Nvidia nForce 790i Ultra SLI.

Pokud to časové možnosti dovolí, v hodinu vypršení embarga se na ExtraHardware setkáte s podrobnou recenzí GeForce 9800 GX2 v obvyklé sadě 19 her na standardní testovací sestavě.

A jestli kolega Radek Bábíček rozchodí svou chřipku, tak někdy mezi čtvrtkem a dalším pondělí najdete na ExtraHardware recenzi špičkové základní desky Asus Striker II Extreme právě s nForce 790i.

Mezitím pro vás ale připravíme článek o jiné lahůdce z téhož soudku:

Fotografie toho úmyslně moc neukazuje, abych se zítra místo dopisování článku nemusel bránit před nařčením z porušení NDA, ale vězte, že dnešek redakce ExtraHardware (a většina redakce Extra PC) strávila velmi zábavnou činností - skládání sestavy z těchto komponent:

MMF24

  • skříň Cooler Master Cosmos ESA
  • vodní chlazení Cooler Master Aquagate Max ESA
  • zdroj Cooler Master Real Power 1000W ESA
  • základní deska XFX nForce 790i Ultra SLI
  • procesor Intel Core 2 Extreme QX9770
  • 2× 1 GB Crucial Ballistics DDR3, 2000 MHz
  • grafická karta Nvidia GeForce 9800 GX2

Pak nějaký ten pevný disk, mechanika a hlavně ještě čekáme na druhou GeForce 9800 GX2, již by měla dodat společnost Asus. V článcích se tedy podrobněji podíváme na fascinující skříň Cosmos, funkčnost Nvidia ESA v praxi a snad dojde i na nějaké to přetaktování procesoru a náročné herní testy grafik v Quad-SLI.

Většina lidí si tak drahý hardware nikdy nekoupí, ale každého opravdového fandu hardwaru souhra špičkových komponent určitě nadchne. Vkrádá se anglické "Stay tuned", ale nechám jej raději zaobaleno v této maskovací větě.

Autor článku