Hlavní navigace

U firem dojde k redukování pracovního prostoru

28. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Citrix, která dodává produkty pro virtualizaci serverů, desktopů a aplikací, uveřejnila zprávu, v níž uvádí, že se společnosti zaměří na zmenšení kancelářských prostor a že každý zaměstnanec bude do firemní sítě přistupovat přes šest různých zařízení.

 

Průzkum byl uskutečněn firmou Vanson Bourne v srpnu tohoto roku, zúčastnilo se jej 100 IT profesionálů z 19 zemí. Tři čtvrtiny dotazovaných byly ze společností, kde pracuje 1000 a více lidí, zbytek byl z firem s 500–999 zaměstnanci. Většina respondentů přiznala, že se chystá změnit kancelářské prostory, aby vzniklo příjemnější a atraktivnější prostředí pro práci.

Do roku 2020 se mají firemní prostory zmenšit skoro o jednu pětinu. Po tomto roce má být standardem pouze šest pracovních stolů na deset zaměstnanců v Americe, Nizozemsko, Singapuru i Spojeném království. Naopak nejvíce stolů na deset zaměstnanců by mělo být v Japonsku (8,77), Jižní Koreji (7,95) a v Německu (7,9). Lidé by měli v budoucnu mnohem častěji přistupovat k podnikovým aplikacím, službám a datům z domova nebo z veřejných míst. Tzv. mobilní pracovní styl využívá po celém světě již čtvrtina organizací.

CS24

„Technologie umožňující pracovní prostředí budoucnosti jsou už dostupné i ověřené, a tak mohou být plány na lepší pracovní prostředí jednoduše realizovány. Skutečnými vítězi pak budou ti, kdo zvládnou management zaměstnanců i správnou firemní kulturu, která bude novodobé pracovní prostředí podporovat,“ sdělil Miloš Hrnčár, Area Vice President, Eastern EMEA, Citrix Systems.

Zdroj: TZ Citrix

Autor článku