Hlavní navigace

UC Browser vyšel pro Windows. Nenabízí nic zajímavého a je vlezlý

16. 4. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Někteří možná znáte z mobilů UC Browser, který je dostupné také pro Windows Phone a Lukáš ho dodnes používá pro brouzdání po webu. Zájemce by mohlo zajímat, že je nově k dispozici také pro Windows, byť zatím formou betaverze. Tento čínský prohlížeč jsem zkusil nainstalovat a úplně po chuti mi není.

UC Browser vám nedá moc důvodů, proč opustit např. Chrome nebo Firefox
UC Browser vám nedá moc důvodů, proč opustit např. Chrome nebo Firefox

Instalační program ignoruje zavedené zvyky, je animovaný a velice oranžový. S tím bych se smířil, více mi však vadí, že i když jsem našel a zrušil označení UC Browseru jako výchozího prohlížeče, prohlížeč si hodnoty stejně drze přenastavil. Článek na FavBrowser.com mi napověděl, co se patrně stalo.

Nejspíš za to může dialog, který se objeví při spuštění. Ptá se na nastavení výchozí prohlížeče, přičemž neobsahuje tlačítka Ano a Ne. Jedinou volbou je OK, což člověka lehce zmate. Vyhnout se změně výchozích hodnot můžete, a sice klepnutím na křížek. K podobně vtíravým produktům obvykle přistupuji skepticky, protože narušily mohou důvěru.

 

Pokud se nechcete divit, program raději neinstalujte, tato technika podle mě leží za hranicí přijatelného chování z pohledu etiky. (Podobně mne iritovala Opera, která se snažila nastavit se např. i jako výchozí prohlížeč obrázků.) Jinak stejně není o co stát, jedná se klasický prohlížeč, který ale na rozdíl od většiny dnes populárních kousků plýtvá místem.

Jestli se vám bude líbit, to už je otázka osobního vkusu, ale nepřipadá mi, že by UC Browser v této kategorii exceloval. Ne snad, že by nenabízel pěkné funkce, má např. vlastního pokročilejšího správce stahování a synchronizuje uživatelská data, což oceníte, pokud jej používáte i na mobilu.

Jinak se jedná o další prohlížeč založený na Chromiu. Nemá cenu kvůli němu opouštět stávající browser. Chrome nebo Firefox si koneckonců pořádně „vytuníte“ sami. Kdo chce, může zamířit na pc.ucweb.com.

KL24

Instalační program mate, protože něco takového jste ještě neviděliOdinstalaci zpříjemňuje komiks
Instalační program mate, protože něco takového jste ještě neviděli | Odinstalaci zpříjemňuje komiks

via FavBrowser.com

Byl pro vás článek přínosný?