Hlavní navigace

Účastníci Windows Insider se budou muset přihlašovat účtem Microsoft

22. 6. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft nás informoval o tom, co se bude dít v nejbližší době v programu Windows Insider. Chystá změny, které vejdou v platnost s dalším sestavením Windows 10 pro osobní počítače. Toto sestavení již bude vyžadovat, abyste se k systému přihlašovali pomocí účtu Microsoft. Konkrétně tím účtem, jenž je registrován v programu Windows Insider. Pokud tak neučiníte, další sestavení operačního systému již neobdržíte.

Souvisí to s tím, že Microsoft předvede novou infrastrukturu ve službě Windows Update, která má sestavení doručovat efektivněji. Z prohlášení dle mého názoru vyplývá, že za změnami stojí hlavně identifikace uživatelů, kteří stojí o testovací sestavení. Bude tak snadné určit, komu mají být sestavení doručena a komu nikoli. Povinnost přihlašování pomocí účtu Microsoft se vztahuje pouze na účastníky zmíněného programu.

 

Dne 29. července účastníci rovněž získají finální sestavení. Pořád platí, že nelze získat licenci zdarma, k upgradu na Desítky bude potřeba podkladová licence k Windows 7 či 8.1. Ano, oficiálně bude možné provést čistou instalaci z instalačního média. Program Windows Insider bude pokračovat, přičemž další práce budou přirozeně navazovat na „dokončený“ systém, který veřejnost dostane 29. července.

Budete ovšem mít možnost z testování vystoupit a užívat si raději stabilní variantu Windows 10. Jaký způsobem, to zatím Microsoft nesdělil. Blížíme se do finále, což naznačuje odstranění aplikace pro zanechávání zpětné vazby. V dalším sestavení systém již nebude. Snadno ji ale přidáte zpět. Stačí zajít do nastavení systému a dialogu pro přidávání funkcí. Tam už Insider Hub uvidíte.

Ruční instalaci bude eventuálně nutné provést při instalaci každého dalšího testovacího sestavení až do 29. července. Pak už bude ve vývojové větvi Insider Hub opět předinstalovaný. Nadcházející sestavení místo projektu Spartan přinese Edge. Do Edge se avšak ze Spartanu nepřenese nastavení. Pokud chcete, musíte např. oblíbené položky ručně zálohovat ještě před upgradem.

CS24

Naleznete je v adresáři %localappdata%/Packages/Microsoft.Windows.Spartan_cw5n1h2txyewy/AC/Spartan/User/Default/Favorites. Uložte je do složky %userprofile%/Favorites a po instalaci dalšího sestavení v Edgi zvolte import oblíbených položek z Internet Exploreru.

Zdroj: Blogging Windows