Hlavní navigace

Ukázka předělaného vyhledávání ve Windows 8.1. Jde o mocný nástroj

5. 4. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

S novinkami ohledně Windows Blue se roztrhl pytel. Nyní aspoň zhruba víme, na co se současná fáze vývoje Windows zaměřuje. Vylepšování dotekové prostředí pro nás není zrovna překvapivé. Microsoft reaguje na nejčastější výtky. Často dodělává funkce, které by podle nás měly být přítomné již v prvním vydání, tedy ve Windows 8 RTM. Přečtěte si naše dosavadní články o Windows Blue, shrnujeme v nich všechno podstatné. I to méně důležité.

Tip: Windows Blue unikla. Čekejte více personalizace a malé dlaždice

Ještě před únikem raného sestavení operačního systému jsme zaslechli, že bude vylepšeno hledání pomocí Šému. Nyní se s vámi můžeme podělit o reálnou představu, o kolik bude vyhledávání lepší. Obrázek vydá za tisíc slov.

Vylepšené hledání ve Windows Blue
Vylepšené hledání ve Windows Blue| Foto: WinSuperSite

Hledání již nebude rozděleno do třech kategorií. Místo Aplikací, Nastavení a Souborů rovnou uvidíme globální přehled. Obloukem se tak vrátíme k Windows 7, kde hledání v nabídce Start fungovalo právě takto. Výsledky budete filtrovat maximálně tak, že si vyberte konkrétní aplikaci, v níž má hledání proběhnout. V postranním panelu se budou objevovat dokonce odkazy pro hledání na webu. Vyhledávací políčko by se proto mělo stát jedním z nejmocnějších nástrojů ve Windows 8.1 (Blue, chcete-li).

Podoba hledání ve Windows 8 RTM
Podoba hledání ve Windows 8 RTM

Zdroj: WinSuperSite