Hlavní navigace

Úložiště OneDrive, jež není spuštěné, možná porušuje ochrannou známku

29. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jistě nemusíme příliš připomínat případ, který máte ještě v živé paměti. Microsoft nesmí používat název SkyDrive, neboť ochranná známka Sky patří společnosti BSkyB. Po několika měsících napětí představil nový název. Úložiště jako OneDrive ještě zcela přejmenovat nestihl a fakticky jej nespustil. Přesto na stůl Ballmera málem přistála rovnou další žaloba. Nebo se aspoň zdá, že Redmondští potenciálně čelí dalším problémům.

Tip: SkyDrive se přejmenovává na OneDrive. Staronové úložiště otevře brzy

Thomas Medard Frederiksen, ředitel operací webového hostingu One.com, serveru Neowin potvrdil, že jeho společnost momentálně řeší s právním oddělením možné neoprávněné použití ochranné známky. One.com se názvem velmi podobá službě OneDrive, resp. obráceně. Obě lze použít k ukládání dat. Byť hosting není to stejné co cloudové úložiště pro uživatelská data, případ velmi zavání. Momentálně nevíme, jestli Microsoft skutečně něco porušuje.

 

Podobné služby s podobným názvem, to avšak nevěstí nic dobrého. V tuto chvíli nezbývá, než se zeptat, proč tak dlouho trvalo, než Microsoft přišel s nový názvem pro SkyDrive, když si ani pořádně neověřil, zda nebude mít kvůli ochranné známce opět problémy. Nebo ví, že se ho One.com nemůže ohrozit? Kdyby firma musela opět změnit plány na přejmenování, nevěděli bychom, jestli se smát, anebo raději brečet.

Otevře OneDrive vůbec někdy brány?
Otevře OneDrive vůbec někdy brány?

Zdroj: Neowin