Hlavní navigace

Ultratenké LCD od HP: 1 cm tloušťky i se stojánkem!

9. 5. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Hewlett-Packard uvádí nový monitor vcelku běžných parametrů, ale trochu netradičního tvaru a extrémní tloušťky. L2201x by až na svůj střih byla klasická dvaadvacítka s Full HD, ale - podívejte se sami:

Monitor je na dnešní poměry nezvykle stylizován do jednoduché desky, ze které se vysouvá jedna zadní noha, o kterou panel opřete. Celé LCD včetně stojánku je ve složeném tvaru silné pouhý 1 cm, což je skutečně velkolepé číslo. Celá přední strana je z černě nablýskaného plastu, záda jsou ze stříbrného broušeného hliníku. Styl tedy rozhodně nelze monitoru upřít. Zbývá jen doufat, že i povrch displeje je matný.

HP L2201x je jinak LCD panel s úhlopříčkou 21,5 " a s rozlišeném 1920 × 1080 px, resp. Full HD. Potěší velmi vysoký kontrastní poměr hodnoty 5000 : 1. Svítivost činí obvyklýých 250 cd/m2. Monitor připojíte na konektor DisplayPort a je samozřejmé, že tak tenký profil si žádá ještě jednu nezmíněnou daň - externí napájecí zdroj.

Vlasově tenká novinka od HP bude k dispozici k 1. červnu / júnu za cenu v přepočtu kolem 4500 Kč (otázkou je, zda s daní či bez ní).

Zdroj: TCMagazine