Hlavní navigace

Ultratenký elegán od MSI

13. 6. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

MacBook Air způsobil (jako mnoho jiných produktů jablečné firmy) pěkné pozdvižení mezi dosavadními notebooky: jeho štíhlé tělo je zkrátka elegantní a tak se mnozí jiní výrobci snaží jeho vnadné křivky napodobit. Výjimkou není ani dnes představený MSI X-Slim X600, který si svým ryze černým provedením a dechberoucí útlostí zaslouží přízvisko "elegance sama".

MSI X-Slim X600 Black

Ani po stránce vnitřností na tom není zařízení špatně, 15,6" displej má moderní rozlišení 1366 × 768 obrazových bodů (o praktičnosti tohoto rozlišení můžeme mít pochyby). S procesorem, operační pamětí a pevným diskem je to krapet složitější, na trhu budou dvě verze X-Slimu X600 - první ponese ve svých útrobách procesor Intel Core 2 Solo na kmitočtu 1,4 GHz, kapacita RAM bude dnes již běžných 4 GB a vše doplní slušně objemný půlterabajtový disk. Druhá verze bude o něco slabší, výpočetní úlohy zajistí 1,2GHz Intel Celeron a množství paměti se sníží na 3 GB. Ani úložiště nezůstane tak veliké, kapacita HDD se smrskne na stále ještě dostačujících 320 GB. Co se dalších věcí týče, budete muset oželet technologii Bluetooth, která zůstane výhodou silnějšího bratříčka.

Jako zobrazovadlo byl zvolen Radeon HD 4330 s kapacitou VRAM 512 MB, díky kterému získáte krom VGA i HDMI výstup. Příjemným bonusem je zabudovaná webkamera a čtečka karet, samozřejmostí je předinstalovaný operační systém Windows Vista Home Premium. Baterie bude šestičlánková, váha X-Slimu X600 pak celé 2 kilogramy a tolik opěvovaná tloušťka pouze jeden palec (cca 2,54 cm).

MSI X-Slim X600 Silver

MMF24

Pokud by se někomu nelíbila černá barva, k dispozici bude i varianta stříbrná. MSI X-Slim X600 se objeví na konci června/júna v Itálii za cenu $1320 (silnější model) a $1120 (slabší model), jedná se tedy o relativně dostupný výrobek.

Zdroj: electronista.com