Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Únik roadmap Intelu: parametry Coffee Lake pro notebooky, informace o Cascade Lake…. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 16. 2. 2018 18:09

    Artael

    Je to prosté, cituji wiki: Thermal Design Power (TDP), lze přeložit jako Navržený tepelný výkon. Tato hodnota představuje nejvyšší možný tepelný výkon, který musí chlazení počítače (CPU, GPU či jiné součástky) umět odvést.

    Čili TDP =! spotřeba, TDP jen říká, jaký maximální tepelný výkon může součástka vyzářit. V případě toho xeonu s 80W se bavíme o socketu 115x, který oficiálně není navržen pro tak vysokou zátěž (proudovou). LGA2066 to snese. Příklad, i7-940 (měl jsem) vypadal děsivě s TDP 130W, ale reálně to odebíralo (a tedy přibližně vyzářilo) 90-100W. Oproti tomu i7-750 má TDP 95W a nabízí vyšší turbo, reálná spotřeba byla ale blíže udávanému TDP.

    V současné době TDP rozhodně neodpovídá reálné spotřebě, obzvlášť u U procesorů intelu, kde to přeleze i násobky TDP (než se to ohřeje a pak to spadne).